VIDEO Vieglākais visurgājējs pasaulē. Kas ir "Can Am Traxter"?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Visi zina teicienu par džipu un traktoru, bet, ja nu vajag kaut ko pa vidu, tad šķiet ka tādas ierīces nav. Raidījums "Autoziņas" tādu atrada - "Can Am Traxter".

Pat kārtīgi aplūkojot spēkratu no visām pusēm, tik un tā nav līdz galam skaidrs, kas tas ir un kam domāts. Skaidrību ievieš "Can Am" pārstāvja SDK direktors Jānis Kivlenieks:" Tas ir kvadricikls, taisīts saimnieciskiem darbiem ar kasti un kabīni. Kravas kaste ir arī lielākiem ATV, bet kabīnes gan nav - tur jāsēž jāšus kā uz motocikla, un jumta virs galvas arī nav. Priekšrocība ir ka tas viegls, var visur piekļūt klāt un neatstāt ietekmi uz vidi."

Lai gan pats "Traxter" sver tikai 700 kg, pieļaujamā kravnesība ir 450 kg. Ar uzsvaru "uz pieļaujamā", jo tehniski šis verķis spēj vest gandrīz tikpat daudz, cik pats sver. Līdz ar to potenciālo lietotāju pulkā ir mednieki, makšķernieki, lauksaimnieki, īpašo uzdevumu vienības, saraksts ir garš.

Spriežot pēc krāsas, "Traxter" vajadzētu derēt arī armijai. Traktorkvadracikls aprīkots ar 900 kubikcentimetru "Rotax" dzinēju, kas attīsta 65 zirgspēkus. Varētu arī vairāk, bet "Traxter" nevajag. Vieglākos apstākļos "Traxter" pietiek ar aizmugures piedziņu, bet biežāk nākas likt lietā plašās transmisijas iespējas. Ziemā kabīni var noslēgt un aprīkot ar apsildi, bet pašu braucamrīku piereģistrēt kā traktoru.

Vēl viena nianse ir maksimālais ātrums. Vispār "Traxter" spēj joņot pat ar 100 km/h, bet traktora versijā ātrums ierobežots līdz 60 km/h. Bet, ja netaisāties uz Dakāras rallijreidu, vairāk arī nevajag, citādi pusceļā pazaudēsit motorzāģi.

Video: "Autoziņas" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu