VIDEO Kā Teikas iedzīvotājiem cīnīties ar šoferiem, kuri ignorē ceļazīmi "Dzīvojamā zona"?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Teikas iedzīvotāji pauduši satraukumu par šoferiem, kuri dzīvojamajā zonā, kur atļautais ātrums ir 20 km/h, krietni pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

"Nediena ir tāda, ka caurbraucošie tranzītā braucošie transportlīdzekļi, kas apbrauc sastrēgumus, pilnībā šeit neievēro ceļu satiksmes noteikumus un vienmēr brauc virs 30 un pat 40 km/h, kas ļoti apdraud vietējo bērnu un gājēju dzīvību un veselību," sašutis skaidroja Ķeguma ielas iedzīvotājs Andris Vītoliņš.

Kaut arī šeit ir uzstādītas "Dzīvojamās zonas" zīmes un ir arī vairāki tā dēvētie gulošie policisti, tik un tā autovadītāji tikai sabremzējas un atkal brauc ar lielu ātrumu.

Ceļu policijā atzīst, ka problēma rodas tādēļ, ka autovadītāji cenšas apbraukt blakus esošos sastrēgumus un izvairīties no ceļa remontdarbiem, kā rezultātā dzīvojamās zonas mēdz pārvērsties par tranzīta ceļu.

Arī blakus rajonos, kur ir iepriekš rakstīti iesniegumi, pateicoties policistu klātbūtnei, kaut kādā mērā tā problēma esot atrisināta, atzina policijas pārstāvis. Taču policijā arī atzīst, ka problēma ir policijas darbinieku resursi, proti, līdzīgas situācijas ir daudzviet, bet darbinieku trūkst.

Policija arī atgādina: ja atļautais braukšanas ātrums tiek pārsniegts par 21 km stundā, sods ir 80 eiro, bet, ja par 31, jāšķiras no 160 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu