Ukrainā veic kratīšanu enerģētikas uzņēmumā, kura akcionāri ir arī Latvijas pilsoņi (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas Drošības dienests veicis kratīšanu enerģētikas kompānijā “VS Energy”, kas ir vadošā energokompānija vairākos Ukrainas apgabalos. Uzņēmuma īpašnieki ir vairāki Krievijas oligarhi, turklāt uzņēmuma akcionāru vidū ir trīs Latvijas pilsoņi, vēsta “Ukrainska Pravda”.

“Tas nav parasts uzņēmums, bet gan kompānija, kam ir vadošā loma enerģētikas sektorā vairākos apgabalos, un tas veido 10% no Ukrainas enerģētikas tirgus. Tieši šī nozare no Krievijas [raķešu] triecieniem ir cietusi vissmagāk. Pret oligarhiem ir noteiktas sankcijas, tāpēc Ukrainas Drošības dienestam ir pilnas tiesības veikt kratīšanu kompānijā,” teikts UDD paziņojumā.

Tiek norādīts, ka Kijivas Pečeru rajona tiesa noteica arestu vairākām daļām stratēģiski svarīgos Ukrainas uzņēmumos, kā arī tika noteikts arests vērspapīriem. To īpašnieki ir Krievijas Valsts domes deptutāts Aleksandrs Babakovs, Valsts domes starptautisko lietu komitejas loceklis Jevgeņijs Giners un tā saucamais “likumīgais zaglis” Mihails Vojevodins (zināms arī kā Miša Lužņeckis).

Arestētas piecu kapitālsabiedrību daļas – “Žitomiroblenergo”, “Hersonoblenergo”, “Kirovgradoblenergo”, “Černovcioblenergo” un “Rovnooblenergo”. Šo arestēto daļu pārvaldnieki ir “VS Grup Management”, Nīderlandes “VS Energy International” un “Washington Holdings”, kas apvienojas “VS Energy” grupā.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome iekļāvusi Babakovu, Gineru un Vojevodinu to cilvēku sarakstā, pret kuriem noteiktas sankcijas. “VS Energy” akcionāru vidū ir arī trīs Latvijas pilsoņi - Vilis Dambiņš, Valts Vīgants un Artūrs Aļbergs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu