Foto un video ⟩ Rīgas Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku
Rīgas Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums Doma laukumā svētdien pulcē vairākus tūkstošus cilvēku, novēroja portāls TVNET.

Rīgas galveno Ziemassvētku egli Doma laukumā iededza bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri", savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis klātesošos uzrunāja ar video starpniecību.

Foto: Rīgas Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku

Jau vēstīts, ka svētdien plkst.17 Doma laukumā tika iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle.

Tāpat ziņots, ka pēc divu gadu pārtraukuma svētdien Doma laukumā oficiāli durvis vēra tradicionālais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš.

Tirdziņš darbosies līdz 1.janvārim, un tajā varēs iegādāties dāvanas, sajust Ziemassvētku atmosfēru un baudīt kultūras programmu.

Video: Rīgas Ziemassvētku egles iedegšana Doma laukumā pulcē vairākus tūkstošus cilvēku

Doma laukuma tirdziņā darbosies vairāk nekā 80 tirgotāju, amatnieku, mājražotāju un rokdarbnieku, kas piedāvās iegādāties gan Ziemassvētku dāvanas, gan nobaudīt ēdienus un dzērienus.

Latvijas amatnieki piedāvās dažādus vietējos darinājumus - rotas, rotaļlietas, aitādas izstrādājumus, adījumus, stikla izstrādājumus, sveces, produkciju no bišu vaska, ēdamas un dzeramas dāvanas un suvenīrus.

Līdztekus tradicionālajiem svētku ēdieniem un dzērieniem - piparkūkām, grauzdētām mandelēm, pelēkajiem zirņiem, štovētiem kāpostiem un karstvīna - būs baudāmi arī tādi ēdieni un dzērieni kā plovs, borščs, beļģu vafeles, pildītas pankūkas, Latvijā ražoti vīni.

Tirdziņā būs sastopams arī Ziemassvētku vecītis un rūķi.

Foto: Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu