Likvidēta Lemberga dēlam Anrijam pastarpināti piederošā "LSF Trans"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Likvidēta bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") dēlam Anrijam Lembergam pastarpināti piederošā SIA "LSF Trans", liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma maksātnespējas process tika pasludināts šogad 13.aprīlī, bet 28.novembrī uzņēmums ir likvidēts.

Anrijs Lembergs kopā ar tēvu ir apsūdzēts krimināllietā. Pirmās instances tiesa atzina viņu par vainīgu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā un atbalsta sniegšanā neatļautai dalībai mantiskos darījumos. Tostarp tiesa nolēma konfiscēt viņam piederošos 100% SIA "LSF Holdings" kapitāldaļu. Patlaban lieta tiek izskatīta apelācijas instancē.

Potenciāli konfiscējamais uzņēmums "LSF Holdings" ir vienīgais "LSF Trans" īpašnieks. Ar tiesas lēmumu Lembergam netieši piederošajām "LSF Trans" kapitāldaļām tika uzlikts arests, liecina "firmas.lv" informācija.

"LSF Trans" reģistrēta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls bija 284 000 eiro. Uzņēmums kopš 2010.gada strādāja bez apgrozījuma. Tā zaudējumi 2020.gadā bija 5960 eiro un 2019.gadā - 4130 eiro, savukārt 2018.gadā tas strādāja ar 5,78 miljonu eiro peļņu.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka maksātnespējas pieteikumu iesniegusi pati kompānija "LSF Trans". Maksātnespejas procesa pasludināšanas pamats ir neizpildītas parādsaistības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu