Komunālie dienesti Krievijā atsakās izmaksāt kompensācijas; izsaka absurdus aizbildinājumus (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Piemineklis Sanktpēterburgā
Piemineklis Sanktpēterburgā Foto: AFP / Scanpix

Sanktpēterburgas komunālie dienesti ziņojuši par 250 miljonu rubļu (3,63 miljonus eiro) lieliem zaudējumiem šī gada pirmajā pusgadā. 100 miljoni rubļu (1,45 miljoni eiro) esot novirzīti Krievijas okupētās Ukrainas pilsētas Mariupoles atjaunošanai, vēsta “The Moscow Times”.

Aizbildināšanās ar Krievijas okupācijas spēku sagrautās Ukrainas pilsētas Mariupoles atjaunošanu ir kļuvusi par Sanktpēterburgas komunālo dienestu galveno atrunu, lai nebūtu jāmaksā kompensācijas. Medijs vēsta par Sanktpēterburgas iedzīvotāju Nadeždu Koževņikovu, kura 2019. gada februārī paslīdēja uz ilgstoši netīrītas ielas un salauza kāju. Tiesā to apstiprināja liecinieki, kā arī visi pierādījumi liecināja par komunālo dienestu neizdarību.

Koževņikova uzvarēja tiesas procesā šī gada jūnija beigās, un viņai tiek piešķirta morālā kaitējuma kompensācija 300 000 rubļu (435 eiro) apmērā. Tiesa gan, vietējie komunālie dienesti atteicās izmaksāt šo summu, aizbildinoties ar 269 miljonus rubļu lieliem zaudējumiem pirmajā pusgadā, tāpēc tika iesniegta apelācijas prasība, kas gan tika noraidīta.

Komunālie dienesti norādīja, ka tie piešķīruši 100,1 miljonu rubļu Mariupoles atjaunošanai pēc Sanktpēterburgas labklājības komitejas rīkojuma, kas izdots 15. jūnijā. Formāli Ukrainas pilsēta tika anektēta 30. septembrī. Sanktpēterburgas deputāts Boriss Višņevskis pieprasīja uzrādīt rīkojuma dokumentu, taču ne labklājības komitejas priekšsēdētājs Vasīlijs Poņidelko, ne vicegubernators Anatolijs Povelijs nevarēja uzrādīt rīkojumu.

Turklāt arī šajā ziemā tiek saņemtas pilsētas iedzīvotāju sūdzības par ilgstoši netīrītām ielām, kas ievērojami apgrūtina pārvietošanos.

Iepriekš vēstīts, ka Mariupole atradās pilnīgā Krievijas okupācijas spēku ielenkumā kopš marta sākuma, un aplenkuma laikā Sarkanais Krusts situāciju pilsētā nodēvēja par apokaliptisku. Krievija par pilsētas sagrābšanu paziņoja 21. aprīlī, bet kaujas tur turpinājās līdz 17. maijam, līdz no rūpnīcas “Azovstaļ” tika evakuēti pēdējie Ukrainas karavīri.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu