FOTO un VIDEO ⟩ No "driftēšanas" bez biksēm līdz izgāztām CSDD tehniskās apskates stacijas durvīm. 2022. gada kuriozākie autovadītāju pārkāpumi

Foto: TVNET kolāža
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X

2022. gads ir pamatīgi sašūpojis daudzu ļaužu dzīves. Tāpēc TVNET Auto svētku laikā vēlas ne tikai vēstīt par traģiskām avārijām vai ieteikumiem drošai braukšanai ziemā, bet ļaut visiem nedaudz veselīgi pasmieties. Esam apkopojuši aizvadītā gada amizantākos pārkāpējus un atgadījumus uz ceļiem.

Uz tilta pār Lielupi iestrēgst milzu kombains

Kāds "Twitter" lietotājs 20. oktobrī dalījās ar video, kurā redzams, kā kombains, šķērsojot Lielupi, iebrauc tilta margās. Video redzams, kā apmēros lielais kombains brauc pa divām joslām. Vienā brīdī lielā tehnika iebrauc margās un apstājas. Pēc tam vadītājs atpakaļgaitā cenšas nobraukt no margām.

Acīmredzot vadītājs vēlējās maksimāli maz aizņemt otro joslu, tādēļ brauca pārāk tuvu ceļa malai, kas rezultējās šādā incidentā.

Video autors: Mārtiņš Barkāns/Twitter

Iereibis šoferis bez biksēm pieķerts braucam sānslīdē

Sodu par braukšanu sānslīdē katru dienu saņem vairāki automašīnu šoferi.

Decembra sākumā Ropažu novadā bīstamo izklaidi izmēģināja divi iereibuši šoferi, no kuriem viens nezināmu iemeslu dēļ bija devies izbraucienā bez biksēm, vēsta raidījums "Degpunktā".

Likumsargi uz viena no vietējiem autoceļiem pamanīja BMW, kas veica apzinātas sānslīdes. Auto tika apturēts, pēc kā vadītājs atzina, ka lietojis alkoholu – dzēris alu. Pēc mirkļa vadītājs nosauca savus personas datus un izteica pavisam savādu lūgumu – dot viņam iespēju aizbraukt līdz Silakrogam uzvilkt bikses. Tas gan viņam liegts, ņemot vērā viņa kondīciju – reibumā auto nedrīkst vadīt.

Pie Ministru kabineta ēkas uz jumta apgāžas "CityBee" nomas auto

9. septembra rītā Rīgā pie Ministru kabineta avārijas dēļ uz jumta apgāzās koplietošanas uzņēmuma "CityBee" vieglā "Volkswagen" markas automašīna.

Vēlāk atklājies, ka avārijas izraisītājai nebija autovadītāja apliecības, turklāt sieviete nomāja auto ar svešu vārdu. Visticamāk, braucēja izmantoja kāda radinieka vai drauga datus, lai sēstos pie stūres, un tas tagad beigsies ar sodiem ne vien jaunajai sievietei, bet arī patiesajam "CityBee" profila īpašniekam.

Igaunijā 15 gadus veca meitene ar savas mātes profilu noīrē "Bolt" nomas auto un traucas lielā ātrumā

Septembra vidū Igaunijas medijus pāršalca vēsts par līdzīgu gadījumu ar koplietošanas auto, kā iepriekšminētais Latvijā.

13. septembrī policija veica reidu un kādā brīdī patruļas fotoradars fiksējis, ka automašīna traukusies ar ātrumu 115 km/h, lai gan maksimālais atļautais ātrums šajā ceļa posmā ir 70 km/h.

Policisti bija pārsteigti, kad uzzināja, ka nomas auto stūrē 15 gadus veca meitene, kura izmantoja savas mātes profilu, lai izmēģinātu joņošanu ar auto. 

Bez meitenes automašīnā atradās arī vēl divi nepilngadīgie. Par laimi, policijai izdevās konstatēt situāciju un novērst ļaunas sekas. Likumsargi aicina vecākus vienmēr interesēties par to, ko dara viņu bērni.

Pasažieris iesaka ceļu, un sabiedriskais transports Rīgā iestrēgst dzīvojamo māju mikrorajonā

Vairāki sociālās platformas "Facebook" lietotāji 25. novembrī ziņoja par "Rīgas satīksmes" 51. maršruta autobusu, kas iestrēdzis dzīvojamo māju mikrorajonā Dreiliņos. Interesanti bija tas, ka pa šo ielu autobusam kursēt nav paredzēts.

"Rīgas satiksme" informēja, ka incidents noticis autobusa vadītāja cilvēcīgas kļūdas dēļ. Šoferis nejauši izbraucis uz nepareizā ceļa, tādēļ viens no sabiedriskā transporta pasažieriem nolēma palīdzēt šoferim, norādot sev zināmo ceļu.

Vai atceraties Ģertrūdes ielas sāgu, kad automašīnas viena pēc otras ielūza bruģī? Šogad līdzīgs negadījums fiksēts Mūkusalas ielā

21. novembra rītā snigšana, kā jau ierasts citus gadus, padarīja galvaspilsētas ielas grūti izbraucamas. Pavisam nepaveicās kāda "Audi" vadītājai, kuras spēkrats Mūkusalas ielā iebrauca remontbedrē.

Avārijā cieta automašīnas vadītāja, taču no hospitalizācijas atteicās.

BMW vadītājs sajauc pedāļus un izgāž CSDD stacijas vārtus

CSDD stacijas apmeklējums, lai veiktu automašīnas tehnisko apskati, parasti nav ilgs. Ja vien nav kādi ārkārtas apstākļi, process ir raits un parasti aizņem aptuveni 15 minūtes. Kādam BMW vadītājam apskate 24. martā nedaudz ievilkās.

Ievilkās tādēļ, ka BMW vadītājs, iebraucot dīzeļdzinēju pārbaudes boksā, visticamāk, sajauca pedāļus, negaidīti paātrinājās un ietriecās stacijas paceļamajos vārtos. Šoferis todien tika sveikā ar vainas un kauna sajūtu sajaukumu, jo mašīnai nodarītie bojājumi nebija tādi, kas varētu traucēt vai apdraudēt dalību satiksmē.

Jau pašā gada sākumā! Devās pēc aizmirsta telefona un pazaudēja tiesības uz pieciem gadiem

Nespēju pieņemt pareizus lēmumus 1. janvāra vakarā nodemonstrēja kāds autobraucējs, kurš krietnā alkohola reibumā bez lielas vajadzības sēdās pie stūres un ietriecās ielas malā stāvošās automašīnās.

Kā ziņoja raidījums "Degpunktā" - pirmajā šā gada maiņā vienai no Vidzemes pārvaldes ekipāžām izdevās no tālākas braukšanas atturēt apkārtējiem bīstamu šoferi, kurš 1. janvāra vakarā ap plkst. 21.30 bija ar savu "Volvo" ietriecies Biķernieku ielas malā novietotās automašīnās.

Vīrietim konstatēja vairāk nekā divu promiļu reibumu, par ko pienācās sods 2000 eiro un tiesību zaudēšana uz pieciem gadiem.

Par pašmāju interneta hitu kļuvusi iereibuša mopēdista aizturēšana Rīgā

Ievērojamu popularitāti soctīklos iemantojis video, kurā redzama kāda mopēdista aizturēšana Rīgā.

Pēc sākotnējās informācijas - 13. augustā ap 17.30 Rīgā, Ieriķu ielā tika aizturēts vīrietis, kurš, vadot mopēdu, nepakļāvās policijas prasībai to apturēt un sāka bēgšanu.

Šādus kadrus ne katru dienu nākas redzēt Rīgas ielās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu