Ceturtdien vidējā diennakts elektrības cena biržā būs teju zemākā šomēnes (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības skaitītājs daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā.
Elektrības skaitītājs daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Vidējā diennakts elektroenerģijas cena biržas "Nord Pool" Latvijas cenu zonā ceturtdien, 29.decembrī, būs 90,4 eiro par megavatstundu (deviņi centi par kilovatstundu). Par to zemāka vidējā diennakts cena šajā mēnesī bijusi vien otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, kad elektrības cena bija nokritusies līdz 41,54 eiro par megavatstundu. 

Visaugstākā elektrības cena būs ceturtdienas pēcpusdienā, no pulksten 13 līdz 14, sasniedzot 142,64 eiro par megavatstundu (MWh), bet zemākā - no pulksten 3 līdz 5, kad tā būs nedaudz virs 19 eiro par MWh.

Salīdzinājumā ar trešdienu vidējā diennakts cena 29.decembrī būs par 32,4% zemāka.

Igaunijā un Lietuvā elektrība ceturtdien vidēji maksās tikpat, cik Latvijā, t.i., 90,40 eiro par MWh. Vienlaikus elektrība Somijā būs par 47,4% lētāka nekā Baltijas valstīs, ar vidējo diennakts cenu 47,56 eiro par MWh.

Elektroenerģijas biržas Nord Pool Latvijas cenu zonā šī gada novembra vidējā cena bija 226,44 eiro par MWh, kas ir par 80,6% vairāk nekā iepriekšējā gada novembrī, kad mēneša vidējā cena bija 125,39 eiro par MWh. Salīdzinot ar šā gada oktobri, novembrī vidējā cena pieaugusi par 19,6%.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu