Foto Ukraina saņēmusi "Latvenergo" ziedoto trīsfāžu transformatoru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukraina saņēmusi "Latvenergo" ziedoto trīsfāžu transformatoru
Ukraina saņēmusi "Latvenergo" ziedoto trīsfāžu transformatoru Foto: "Latvenergo"

Ukrainā pagājušā gada beigās nogādāts AS "Latvenergo" ziedotais trīsfāžu 110 kilovoltu transformators, kas tiks izmantots Ukrainas energosistēmas atjaunošanai pēc Krievijas militārajiem uzbrukumiem, informēja kompānijā.

Iekārtas svars ir 54 tonnaS. Tas ir "Latvenergo" hidroelektrostaciju rezerves transformators, kas ir atjaunots un uzturēts teicamā darba kārtībā, tādēļ joprojām ir lietderīgi izmantojams energosistēmā. Dāvinājuma līgums ar Ukrainas valdības nozīmētu energouzņēmumu noslēgts 2022. gada novembra beigās.

Foto: Ukrainā nogādāts "Latvenergo" ziedotais trīsfāžu transformators

Transformators līdz Ukrainai tika nogādāts sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) un starptautiskajām institūcijām - Enerģētikas kopienas sekretariātu un Eiropas Savienības Ārkārtas reaģēšanas koordinācijas centru.

Transformatora transportēšana finansēta no Eiropas Savienības Civilās aizsardzības mehānisma līdzekļiem.

Enerģētikas kopienas sekretariāta direktors Artūrs Lorkovskis pauž, ka transformators palīdzēs nodrošināt elektrotīkla stabilitāti desmitiem tūkstošu Ukrainas ģimeņu, kurām ziemas vidū trūkst elektroenerģijas.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij un tās kapitāldaļu turētāja ir Ekonomikas ministrijas. Uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu