Video ⟩ Vitenbergs: "Pasažieru vilciena" biļešu cenas varētu nākties celt (4)

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Pasažieru vilciens" vilciens Rīgas dzelzceļa stacijā.
AS "Pasažieru vilciens" vilciens Rīgas dzelzceļa stacijā. Foto: Ieva Čīka/LETA

AS "Pasažieru vilciens" droši vien nevarēs iztikt bez biļešu cenu pārskatīšanas, intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK atzina satiksmes ministrs Jānis Vitenbers. 

"Pasažieru vilciena" pārstāvji ministram ir norādījuši, ka ir kļuvusi dārgāka gan elektroenerģija, gan arī augušas darbaspēka izmaksas "un viss pārējais".

"Visi pārskata cenas, un arī sabiedrisko pakalpojumu [sniedzēji] - pārvadātāji droši vien arī nevarēs iztikt bez tā. Bet, kā jau teicu, mans uzstādījums būs samērīgums, lai tas nekļūtu tik dārgi, ka cilvēki vairs neizmanto sabiedrisko transportu," uzsvēra Vitenbergs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka pasažieru pārvadājumu apjoms joprojām nav atgriezies līmenī, kāds bija pirms Covid pandēmijas. 

"Viens, ka būs jauni autobusi, jauni vilcieni, bet, ja tā cena nebūs atbilstoša, cilvēki viņus vienkārši neizmantos," uzskata ministrs.

Pilnu interviju ar satiksmes ministru Jāni Vitenbergu par problēmām dzelzceļa sektorā, ostu reformas turpmāko gaitu, kā arī par nepieciešamību palielināt finansējumu vietējās nozīmes ceļu kvalitātes uzlabošanai, lasiet tiešsaistes žurnālā KLIK. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu