FTX bankrota process: atgūti pieci miljardi dolāru, taču ir daudz neskaidrību

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

FTX amatpersonas, kas uzrauga kompānijas bankrota procesu, atguvušas vairāk nekā piecus miljardus dolāru naudā un citos aktīvos, kas varētu palīdzēt segt saistības pret kreditoriem, trešdien paziņoja kriptobiržas advokāti. Pagājušajā mēnesī tika ziņots, ka FTX ir pieejami vien 1,2 miljardi dolāru lieli aktīvi, ko atmaksāt kreditoriem, vēsta CNN.

Advokāti darījuši zināmu, ka kopumā apzināti vairāk nekā deviņi miljoni kreditoru. Iepriekš tika ziņots, ka FTX savu naudu ieguldījuši ap miljons cilvēku.

Pašlaik gan nav skaidrs, cik daudz naudas kreditoriem izdosies atgūt no līdzekļiem, kas novembrī tika iesaldēti, sākoties FTX kraham. Uzņēmums pieteica bankrota pieteikumu 11. novembrī, nespējot pārvarēt likviditātes krīzi.

Kopš tā laika pret FTX līdzdibinātāju Semu Benkmanu-Frīdu izvirzītas vairākas apsūdzības nodarījumos, ko prokurori nosaukuši par “vienu no lielākajām krāpniecībām ASV vēsturē”.

Benkmans-Frīds savu vainu apsūdzībās ir noliedzis, lai gan prokuratūrai ir izdevies pierādīt faktu, ka uzņēmējs bija melojis un maldinājis noguldītājus, tādējādi cenšoties piesegt FTX zaudējumus.

FTX krahā naudu varētu zaudēt ļoti daudzi noguldītāji, kuru vidū bijušas arī tādas slavenības kā supermodele Žizele Bundhena un amerikāņu futbolists Toms Breidijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu