Ne tikai bankrots: īsi pēc FTX kraha kompānijai nozagti simtiem miljoni dolāru

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kritpobirža FTX paziņojusi, ka hakeru uzbrukuma laikā no tās kontiem pazuduši 415 miljoni dolāru. Uzbrukums noticis neilgi pēc kompānijas kraha pagājušā gada novembrī, vēsta “Forbes”.

Pēc kriptobiržas datiem, hakeri nozaguši 323 miljonus dolāru no starptautiskās nodaļas “FTX.com”, bet 90 miljonus dolāru – no kompānijas ASV nodaļas. Vēl divi miljoni dolāru nozagti no “Alameda Research” fonda.

FTX pārstāvji uzsver, ka hakeru uzbrukums noticis ļoti īsi pēc paziņojuma par uzņēmuma bankrotu. Šobrīd FTX klienti cīnās par iespēju atgūt iepriekš investētos līdzekļus. FTX paziņojusi, ka vērsusies ASV tiesā ar lūgumu pārdot savu biznesa daļu un neatklāt klientu vārdus, kamēr notiek līdzekļu atgūšanas process.

12. janvārī kļuva zināms, ka FTX atguvusi vairāk nekā piecus miljardus dolāru vērtus aktīvus. Tiesa gan, klientu zaudējumi FTX kraha rezultātā pagaidām nav zināmi.

17. janvārī FTX juristi atklāja jaunu informāciju par kompānijas atgūtajiem aktīviem. To vidū ir 1,7 miljardi dolāru naudas līdzekļu, 3,5 miljardus dolāru vērtas kriptovalūtas, kā arī 300 miljonus dolāru vērti vērtspapīri. Tāpat sniegta informācija par kompānijas bijušo vadītāju aktīviem un īpašumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu