Pie Maskavas autodīleriem nonācis "Moskvich 3e" elektroauto. Tas izmaksā tikpat, cik "Tesla" (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Krievijas galvaspilsētas Maskavas autocentros nonāca jaunie "Moskvich 3e" elektroauto. Tiesa, tos iespējams iegādāties tikai divās krāsās - sarkanā un baltā, taču ražotājs sola, ka drīzumā šis klāsts kļūs plašāks.

Šo elektroauto iespējams iegādāties par 3,5 miljoniem rubļu, kas ir gandrīz 46 900 eiro. "Moskvich 3e" ārēji ir identisks ar trešās sērijas standarta benzīna krosoveram, kura ražošana sākās pērnā gada novembrī.

Elektroauto ir par 360 kilogramiem smagāks - 1800 kg. Savukārt benzīna dzinēja vietā tam ir "SY Power TZ200XSIEM1" elektromotors ar 193 zirgspēkiem. Tāpat auto ir papildu baterija "Sinoev 21011S4C4", kuras kapacitāte ir 410 kilometri.

Cenu ziņā "Moskvich 3e" ir pat nedaudz dārgāks par "Tesla 3" un "Tesla Y" automašīnām, kuras ASV maksā nedaudz virs 40 000 dolāriem.

Savukārt "Moskvich 3" cena ir aptuveni 26 200 eiro. Salīdzinot ar citiem līdzīgiem transportlīdzekļiem, "Moskvich 3" ir diezgan dārgs. Piemēram, "Dacia Duster" maksā nepilnus 16 000 eiro, "Peugeot 2008" maksā 24 300 eiro, bet "Volkswagen T-Cross" - sākot no 24 000 eiro.

Foto: "Moskvich 3"

Šis ir pirmais modelis, kas nonācis uz rūpnīcas konveijera atjaunotajā "Moskvich" rūpnīcā. Saskaņā ar ražotāja pausto informāciju, automašīnu ražos piecās dažādās krāsās - baltā, melnā, sarkanā, pelēkā un gaiši zilā.

Līdz 2022. gada beigām plānots automašīnas piegādāt 11 Maskavas autodīleriem. Sērijveida "Moskvich 3" ražošana sākās šī gada 23. novembrī.

Faktiski tā ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar "Moskvich" zīmolu. Ražošanas sākšanas ceremonijā piedalījās Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins un vicepremjers Deniss Manturovs.

Agrāk Maskavas autobūves rūpnīca piederēja uzņēmumam "Renault". Pēc Krievijas sāktā kara sākuma "Renault" pameta Krievijas tirgu un bez atlīdzības atstāja rūpnīcu valsts pārziņā.

Vasarā uzņēmums "Kamaz", kas piedalījās "Moskvich" atjaunošanā, paziņoja, ka ar šo zīmolu plānots laist klajā piecus modeļus – četrus krosoverus un vienu sedanu.

Iepriekš jau vēstīts, ka Krievijas valsts kontrolētie mediji jūlijā ar lepnumu ziņoja par jaunumiem kādreiz slavenā automašīnu zīmola "Moskvich" atdzimšanā, tomēr, kā beigās izrādījās, gaidāmie "moskviči" nav nekas vairāk kā Ķīnas autoražotāja modeļi, kuru attēlus Krievijas puse savā prezentācijā izmantojusi bez attiecīgā Ķīnas uzņēmuma ziņas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu