Konkurences pārkāpums? "Žurnāls Santa" apsver vēršanos pret jauno žurnālu "Tava Iedvesma" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Žurnāla "Ieva" izdevējs SIA "Žurnāls Santa" apsver iespēju vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) un Latvijas Mediju ētikas padomē par iespējamu negodīgas konkurences gadījumu saistībā ar SIA "Izdevniecība "Rīgas viļņi"" jaunā žurnāla "Tava Iedvesma" noformējumu, sacīja "Žurnāls Santa" direktors Māris Ančs.

Viņš norādīja, ka žurnāla "Tava Iedvesma" vāka noformējuma vizuālas līdzības ar populāro žurnālu "Ieva" maldina patērētājus.

Tikmēr "Izdevniecības "Rīgas viļņi"" galvenais redaktors Ainis Saulītis noliedza, ka "Tavas Iedvesmas" vizuālais noformējums veidots, lai līdzinātos žurnālam "Ieva".

Viņš sacīja: lai arī šomēnes abu izdevumu nosaukuma burtu foni noformēti līdzīgi, tas neesot darīts apzināti. Burtu fona krāsas katru mēnesi tikšot mainītas, turklāt atšķirīgs ir to fonts, kā arī pats nosaukums.

"Viss drukātajos medijos ir līdzīgs," piebilda Saulītis, atzīmējot, ka kopumā līdzības vērojamas vairākos Latvijā izdotos žurnālos.

Saulītis arī sacīja, ka visas nesaskaņas un pārpratumi jārisina sarunu ceļā. Līdz šim "Žurnāla Santa" pārstāvji par šo jautājumu neesot sazinājušies ar "Izdevniecību "Rīgas viļņi"".

Saskaņā ar "Izdevniecības "Rīgas viļņi"" tīmekļvietnē publiskoto informāciju žurnāls "Tava iedvesma" sāka iznākt šomēnes.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Žurnāls Santa" 2021.gadā strādāja ar 6,341 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 1,395 miljoniem eiro. Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 828 680 eiro. "Žurnāls Santa" īpašnieki ir Santa Anča (55%) un Ivars Zariņš (45%).

Savukārt "Izdevniecības "Rīgas viļņi"" apgrozījums 2021.gadā bija 5,102 miljoni eiro, kas bija par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi bija 147 930 eiro. Izdevniecība reģistrēta 1997.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 537 418 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece pastarpināti ir valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu