Igaunija plāno tuvākajos gados ārkārtējām situācijām apmācīt pusi pieaugušo

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Igaunijas Iekšlietu ministrija vēlas, lai līdz 2027.gadam puse pieaugušo tiktu apmācīti rīkoties ārkārtējās situācijās, kā arī ierosina noteikt, ka valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem jāapgūst krīžu vadības un nacionālās aizsardzības pamatkurss.

Ministrija izvirzījusi mērķi izstrādāt patvertņu darbības regulējumu, kā arī desmit gadu laikā nodrošināt ar patvertnēm vismaz 730 000 cilvēku, vēsta ministrijas preses dienests.

"No patvertnēm, sirēnām un trauksmes brīdinājumiem patiešām ir maz jēgas, ja sabiedrībai (..) nav prasmju rīkoties dažādās ārkārtējās situācijās. Diemžēl pašreizējā apmācību sistēma ir sadrumstalota un trūkst stratēģiskās sadarbības. Tādēļ esam noteikuši mērķi Glābšanas departamenta vadībā līdz 2027.gadam apmācīt vismaz pusi pieaugušo iedzīvotāju," norādījis iekšlietu ministrs Lauri Lēnemetss.

Ministrija arī vēlas izstrādāt civilās aizsardzības mācības programmu, kas būtu obligāti jāapgūst visās vispārizglītojošās un profesionālajās mācību iestādēs.

Vēl ministrija ierosina ierosina noteikt, ka visiem valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem jāapgūst krīžu vadības un nacionālās aizsardzības pamatkurss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu