Ukraina boikotēs EDSO Parlamentārās asamblejas sēdi Krievijas dalības gadījumā (7)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina informējusi Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju (EDSO), ka tā nepiedalīsies kārtējā Parlamentārās asamblejas sēdē, ja tajā ļaus piedalīties krievu deputātiem, kas pakļauti sankcijām.

Sanāksme paredzēta Vīnē 23. un 24. februārī, tieši gadu pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā.

Vēstulē, kas trešdien nonākusi aģentūras AP rīcībā, Ukrainas EDSO Parlamentārās asamblejas delegācijas vadītājs Mikita Poturajevs norādījis, ka Krievijas dalības gadījumā ukraiņi nevarēs piedalīties asamblejas ziemas sesijā.

Vēstulē, kas datēta ar 10.februāri, norādīts, ka Maskavas lēmumu iebrukt Ukrainā atbalstījušas plašas krievu politiķu aprindas, tajā skaitā Krievijas EDSO delegācijas locekļi.

"Mums nav šaubu, ka krievu delegācija izmantos EDSO (..), lai attaisnotu agresiju pret mūsu valsti, kā arī lai noliegtu neskaitāmos kara noziegumus un noziegumus pret cilvēci, kas pastrādāti pret ukraiņu tautu," raksta Poturajevs.

Austrijas varasiestādes ir izsniegušas vīzas Krievijas delegācijas locekļiem, neskatoties uz to, ka viņi iekļauti Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto personu sarakstā, un ignorējot protestus, ko izteikušas 20 valstis, tajā skaitā Lielbritānija, Francija un Kanāda, kā arī Baltijas valstis.

Vīne uzstāj, ka tai kā EDSO galvenās mītnes uzturētājai ir jāatļauj visu dalībvalstu delegātiem ieceļot Austrijā.

Pagaidām vienīgā valsts, kas publiski paziņojusi, ka boikotēs EDSO Parlamentārās asamblejas sēdi Krievijas dalības gadījumā, ir Lietuva.

Latvija lēmumu šajā jautājumā pieņems ceturtdien, aģentūrai AP pavēstījusi Latvijas vēstniece EDSO Katrīna Kaktiņa.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu