ES korupcijas skandālā iesaistītajiem Pancēri un Kaili pagarināts pirmstiesas apcietinājums

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Kaili
Eva Kaili Foto: Reuters / Scanpix

Izmeklēšana saistībā ar korupcijas skandālu Eiropas Savienībā (ES) turpinās, un tajā iesaistītajam bijušajam Eiropas Parlamenta (EP) deputātam Antonio Pancēri un bijušajai EP viceprezidentei Evai Kaili pagarināts pirmstiesas apcietinājums, ceturtdien nolēmusi tiesa Briselē.

Pirmstiesas apcietinājumā atrodas arī EP deputāts no Beļģijas Marks Tarabella, apstiprināja Beļģijas prokuratūras preses dienestā.

Kaili advokāts Svens Merijs lūdza tiesu viņa klienti atbrīvot, piedāvājot izmantot elektroniskās uzraudzības ierīci, jo Kaili esot "sarežģītā situācijā" un "vairāk nekā divus mēnešus viņa šķirta no sava bērna", vēsta Beļģijas ziņu aģentūra "Belga".

Arī Tarabellas advokāts lūdza savu klientu atbrīvot.

Pancēri, kura apcietinājuma termiņu tiesa ceturtdien pagarināja, janvārī parakstīja vienošanos ar prokuratūru, piekrītot pilnībā sadarboties ar izmeklētājiem apmaiņā pret mazāku cietumsodu un naudassodu.

Skandāls par korupciju ES sākās decembrī, kad Kaili, Pancēri un vēl divas personas tika aizturētas aizdomās par iespējamu līdzdalību noziedzīgā organizācijā, naudas atmazgāšanā un korupcijā.

Viņus apsūdz par EP parlamenta lēmumu ietekmēšanu par labu Katarai un Marokai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu