VIDEO Tēvs apsūdz CSDD par piekasīšanos sīkumiem: dēls septīto reizi nenokārto autovadītāja eksāmenu (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
CSDD automašīnas
CSDD automašīnas Foto: LETA

Kāds tēvs ir pavisam sašutis, jo viņa dēls jau septīto reizi nav spējis veiksmīgi nokārtot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) autovadītāja eksāmenu. Viņš TV3 raidījumam "Bez tabu" pauž viedokli, ka CSDD eksaminatori "piekasās" sīkumiem un "slauc naudu".

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

"Tur notiek plaša, vienkārši klaja naudas slaukšana no jaunajiem vadītājiem, kas mēģina nokārtot tiesības! Šodien dēls kārtoja tiesības Rīgā septīto reizi, kaut gan viņš brauc labi," sašutis ir kāds topošā autovadītāja tēvs. "It kā viss bija labi, bet piekasījās par to, ka par ilgu dodot ceļu automašīnām."

CSDD noraida pārmetumus par "piekasīšanos" nevietā, norādot, ka ir tādi topošie autovadītāji, kuri uz eksāmeniem ierodas nesagatavoti.

Ar pirmo reizi CSDD braukšanas eksāmenu nokārto ap 40 procentiem censoņu. Pārējie kārto atkārtoti un turpina maksāt.

"Statistika rāda, ka eksāmenā izkrīt arī 5-10 reizes," norāda autoskolas "Kristīne" braukšanas instruktors Vadims Rogovskis. "Tādi cilvēki parasti vaino instruktoru, jo viņš it kā nav iemācījis, un inspektoru, jo viņš "piekasās". Cilvēks nekad neatzīs, ka pats vainīgs."

Likt automašīnai kustēties nav tas pats, kas mācēt braukt jēdzīgi līdzās citiem, uzsver eksperti. Svarīgi ir ne tikai iemācīties ceļu satiksmes noteikumus, bet prast mijiedarboties ar citiem satiksmes dalībniekiem, tāpēc jau ilgu laiku eksāmenos vērtē dažādas kompetences.

Ja ir sūdzības vai jautājumi par konkrēta eksāmena norisi un vērtējumu, aicina vērsties CSDD, norādot, ka katrs eksāmens tiek filmēts, kas ļauj pārliecināties par kļūdām un to, vai eksaminators vērtējis korekti.

CSDD norāda, ka Latvijā ceļš līdz transportlīdzekļa vadītāja apliecības iegūšanai nav grūtākais, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu