Karaļnama iemīļotais auto "Lego" klucīšu izskatā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Svinot "Defender" Land Rover 75 gadu jubileju, pasaulē pazīstamais klucīšu ražotājs "Lego Group" laidis klajā  "Lego Icons Classic Land Rover Defender 90". Komplektā, kas sastāv no 2336 klucīšiem, ir viss, kas nepieciešams bezceļu ekspedīcijai. Komplektam ir “divi vienā” formāts, kas ļauj konstruktoriem gan izveidot ikdienas modeli, gan pielāgot to piedzīvojumiem.

Defender savas apvidus ekspedīcijas ir krājis 75 gadus. Tas ir pazīstams visā pasaulē, un tā mūžs ir unikāls stāsts, pilns piedzīvojumu, humānās palīdzības un smaga darba. Tagad to visu atspoguļo 32 cm garais Lego modelis ar visdažādākajiem aksesuāriem, tostarp jumta bagāžnieku, paaugstinātu gaisa ņemšanas atveri, priekšējo buferi ar darbojošos vinču, sānu sliedēm un instrumentu kasti, kā arī saķeres plāksnēm dubļu un smilšu šķērsošanai. Tam ir arī funkcionējoša stūre un balstiekārta, atveramas durvis un motora pārsegs, kā arī interjers ar detaļām, kas veidotas pēc reālā klasiskā Defender parauga.

Land Rover Classic direktors Pols Barits: “Defender ir sinonīms vārdam “piedzīvojumi”, un šajā Lego komplektā ir iemūžināts unikālais un neapturamais auto ikonas gars, vienlaikus parādot arī tā rotaļīgo pusi.” Kurts Kristiansens, Lego dizainers: “Iedzīvināt Classic Defender klucīšos nebija viegli. Tā kā Defender var aizvest jūs visur, jau projektēšanas procesā kļuva skaidrs, ka šo komplektu jācaurstrāvo piedzīvojumu sajūtai. Toties tagad mēs nevaram vien sagaidīt fanu reakciju.”

Lego Icons Classic Land Rover Defender 90 komplekts pieejams no 1. aprīļa.

Jau ziņots, ka karalienes Elizabetes II vīrs, Edinburgas hercogs, būdams kaislīgs autobraucējs, pats personīgi piedalījās sava Land Rover Defender katafalka dizainēšanā. Ne tikai tāpēc, ka karaliskajai ģimenei izsenis ir ciešas attiecības ar Land Rover, kur Filips bija regulārs viesis, bet arī tāpēc, ka tieši viņš bija Karalisko Elektrisko un mehānisko inženieru korpusa virspulkvedis. 

Lai kā, zīmola izvēle nav pārsteigums, jo var teikt, ka ar šiem automobiļiem karaliskā ģimene brauc ikdienā, kopš Rover kompānija sāka izlaist braukšanai pa laukiem un lauku ceļiem domāto Land Rover 1948.gadā. Par oficiālo auto karaliskajam pārim Land Rover kļuva 1954.gada Austrālijas tūres laikā, kad karaliene Elizabete II un princis Filips brauca vizītei speciāli sagatavotā 1. paaudzes Land Rover.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu