VIDEO Pamatīgie sastrēgumi Ģenerāļa Radziņa krastmalā. Raidījums piedāvā vienkāršu risinājumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Milzīgs sastrēgums gar visu Daugavu garām Vecrīgai un līdz pat Turgeņeva ielai pa Ģenerāļa Radziņa krastmalu. Raidījums "Zebra" pauda, ka šo sastrēgumu var pavisam vienkārši novērst.

Raidījuma skatītājs Dāvis ir atsūtījis pavisam vienkāršu, bet ģeniālu priekšlikumu. Ārā no Rīgas centra ved viena josla, bet tālākā krastmala ir trijās joslās, savukārt no Turgeņeva ielas pa kreisi šoferi izgriežas pa divām joslām.

Loģiski būtu, ja pirmajā joslā, kas ved ārā no centra, vispār nevajadzētu apstāties – pa to var braukt taisni, bet pārējie pēc luksofora varētu tāpat izgriezties pa divām joslām. Lai nesalaistu joslas kopā, var izmantot tos pašus norobežojošos stabiņus.

Šajā posmā no Vecrīgas daudzi auto vienkārši ir spiesti stāvēt uz vietas, piesārņojot gaisu, kā arī zaudējot tik dārgo laiku.

Šāds risinājums jau sevi ir labi apliecinājis praksē krustojumā ar Raņķa dambi, kas atrodas Uzvaras bulvārī virzienā uz Akmens tiltu. Atliktu luksoforā uzlikt papildsekciju, un šī problēma atrisinātos. Nebūtu ne smakas no sastrēgumiem un arī auto nelaistu gaisā izplūdes gāzes.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu