Ilze Medne iesaka: lietotnes, kurām jābūt katra uzņēmēja telefonā

Piedāvā Samsung
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmumu vadītājiem un arī darbiniekiem šobrīd ir pieejami vairāk digitālu rīku nekā jebkad agrāk, lai palīdzētu uzturēt kārtību, pārvaldītu savu laiku un pieņemtu apzinātus lēmumus. Ja viedtālrunī ir pareizās lietotnes, ikdiena var būtiski uzlaboties. Profesionālais Integrālais līderības koučs un HR Podcast vadītāja Ilze Medne saviem klientiem palīdz identificēt neapzinātus domāšanas principus un rīcības, kas traucē pamanīt un sasniegt būtiskas lietas darba procesos un mūsu dzīvēs kopumā. Viņa tic, ka īstā atslēga gudrai sava laika un labsajūtas pārvaldībai ir atbilde uz jautājumu – kāpēc es šo visu daru?

Nav nozīmes neskaitāmām lietotnēm, kuras tikai aizņem ekrānu un prātu – svarīgi apzināties mērķi, ar kādu tās tiek lietotas. Kā jebkura jauna lieta, tā prasa ieradumu maiņu un sevis izglītošanu, tāpēc pirms sākt lietot jaunu telefonu vai digitālos rīkus, noteikti iesaku veltīt laiku, lai uzstādītu sev piemērotus iestatījumus – ekrāns, ekrāna izskats, kameras uzstādījumi, burtu lielums, kas jau sākotnēji palīdzēs ietaupīt laiku.

Labi saprasts telefons, kuru ikdienā lietojam 3 līdz 4 stundas un ilgāk, nozīmē arī efektīvi izmantotu laiku.

Padalīšos ar tām jomām, kurās telefona un pārdomāta aplikāciju lietošana var palīdzēt ikdienu padarīt produktīvāku un apzinātāku.

Ikdienas un laika plānošana

Laika plānošana ir vissvarīgākais priekšnosacījums, jo, ja nav laika sev, tad tā nebūs nevienam. Lai mans kalendārs vispirms būtu mans, ir svarīgi laicīgi plānot tikšanās ar klientiem, raidījuma viesiem un sadarbības partneriem. Vairākus gadus lietoju papīra Moleskine plānotāju, taču, kopš man ir bērni, daudz vieglāk savu ikdienu varu organizēt, ja man visi darāmie darbi ir elektroniski. Tie ir uzreiz redzami, vieglāk atcerēties, labot un dalīties.

Svarīgākā no lietotnēm laika un darbu plānošanai telefonā ir Google Calendar plānotājs, kurš sasaistīts ar e-pastu un sapulču platformu Whereby, kas ļaus efektīvi pārvaldīt darba procesus. Īpaši patīkami, ka Whereby nav nepieciešams veidot atkārtotu sapulču linku, līdz ar to vienmēr iespējams tikties vienā “istabā”.

Produktivitāte un savu darbu strukturēšana

Lai idejas neaizmirstu un īstajā brīdī varētu tās likt lietā, tās ir jāpieraksta! Ja iepriekš neizmantoju atsevišķas lietotnes darāmajiem darbiem, tad kopš veidoju podkāstu, newsletter un saturu sociālajiem tīkliem, šāda nepieciešamība radās.

Lietotne, ko ikdienā izmantoju Samsung Galaxy S23 Ultra telefonā, lai fiksētu idejas, ātri strukturētu dienas plānu un veiktu primāros pierakstus, ir Samsung Notes un digitāla pildspalva jeb viedais irbulis S Pen, kas ātri un jebkurā brīdī ļauj pierakstīt radušās idejas vai darba uzdevumu un ar roku rakstīto tekstu automātiski pārvērš drukātā.

Darbu plānošanai un strukturēšanai ērta ir lietotne Twist, kur strukturēju darbus un veidoju darba grupas, komunicēju ar komandu, plānoju saturu jaunākajām epizodēm, darbam ar klientiem, kā arī ikdienas rutīnām. Savukārt ikdienas darbu “to do listi” var ērti plānot lietotnē TickTick.

Foto: Publicitātes foto

Satura un uzņēmuma tēla veidošana

Veidojot saturu uzņēmuma kontam sociālajos tīklos, efektīvāk un ātrāk to var izdarīt, izmantojot viedtālruni. Man patīk, ja varu ērti to darīt telefonā – ejot, pusdienojot, lidojot. Telefona izmērs ir pietiekoši liels, lai viss būtu labi pārredzams un viegli labojams ar S Pen. Samsung Galaxy S23 Ultra jaunā kameras tehnoloģija, kas spēj uzņemt fotogrāfijas ar 200 megapikseļu kameru, ļauj veidot saturu lieliskā kvalitātē, košās krāsās un ar izteiksmīgām detaļām.

Iebūvētie fotogrāfiju apstrādes rīki un video montāžas lietotnes, kas ļauj apstrādāt saturu dažādos formātos, ļoti palīdz paveikt darbus ātrāk un tam nav nepieciešams dators. Nav ērtāka rīka šobrīd, kas palīdzētu ātri un gaumīgi veidot saturu, kā Canva. Savukārt lietotne Rmx noder tad, ja vēlos dalīties ar saturu ātri, bez laika tērēšanas bilžu apstrādei un plānošanai.

Foto: Publicitātes foto

Pašizaugsme un mācīšanās

Ir vairākas lietotnes, kuras noderēs, lai mācītos un sekotu līdzi aktualitātēm savā nozarē. Pocket ļaus saglabāt dažādus rakstus un vietnes vienuviet, lai pie tām atgrieztos un vēlreiz pārlasītu, Linkedin Learning palīdzēs iegūt jaunas zināšanas no jomas ekspertiem. Spotify ir podkāstu meka un Youtube Premium noteikti ir viens no maniem favorītkanāliem, kurā iespējams atrast svarīgāko no bērnu raidījumiem līdz Stenforda universitātes lekcijām.

Foto: Publicitātes foto

Meditācija un atpūta

Ikdienas atslodzei un enerģijai ne mazāk svarīgi ir sekot līdzi savai labbūtībai. Noteikti gan saviem klientiem iesaku, gan pati ik dienu atvēlu vismaz pāris neilgus brīžus, kad padomāt par savu elpošanu. Noturēt disciplīnu un radīt vietu jauniem, veselīgiem ieradumiem palīdz Samsung Galaxy Watch5 viedpulkstenī iestrādāti rīki, kas iedrošina veikt elpošanas vingrinājumus, meditēt un atvēlēt laiku sev.

Foto: Publicitātes foto

Lietotne Insight timer palīdz fokusēties meditācijai, pievērst uzmanību savai elpai un atgūt miera stāvokli pēc skrējiena. Priecājos, ka pulkstenī jau automātiski ir iebūvētas funkcijas, kas palīdz sekot līdzi veselībai un treniņu rezultātiem. Tāpat pulkstenis piedāvā ļoti advancētus miega mērījumus un ieteikumus, ko aicinu izpētīt, domājot par savu labsajūtu ikdienā vai, piemēram, atbilstoši plānojot darbu apjomu pēc nekvalitatīva miega nākamajā dienā.

Foto: ieskats Ilzes Mednes ikdienā caur Samsung Galaxy S23 Ultra viedtālruņa kameras aci.

Uzzini vairāk par jaunajiem Samsung Galaxy S23 sērijas viedtālruņiem un citām Galaxy ekosistēmas ierīcēm, kas palīdzēs atklāt jaunu pasauli un piedzīvot episkus mirkļus šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu