Migrantu nāve ugunsgrēkā Meksikā tiek izmeklēta kā iespējamas slepkavības

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

39 migrantu nāve ugunsgrēkā migrantu centrā Meksikas ziemeļos tiek izmeklēta kā iespējamas slepkavības, trešdien paziņoja prokurore, apsūdzot centra darbiniekus, ka viņi nemēģināja evakuēt iemītniekus.

Ir uzsākta izmeklēšana "par slepkavības un īpašuma postīšanas noziegumu", tomēr var tikt izskatīti arī citi iespējami noziegumi, sacīja prokurore Sāra Irēne Erreriasa, kas specializējusies cilvēktiesību jautājumos.

"Neviens no centra darbiniekiem vai privātajiem apsargiem nerīkojās, lai atvērtu durvis migrantiem, kas atradās iekšā," prokurore sacīja reportieriem.

Drošības ministre Rosa Isela Rodrigesa tajā pašā preses konferencē paziņoja, ka ir identificēti astoņi atbildīgie - divi federālie aģenti, viens imigrācijas ierēdnis un pieci privāta apsardzes uzņēmuma darbinieki.

Prokurori jau ir pieprasījuši vairākus aizturēšanas orderus, sacīja Erreriasa.

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors iepriekš solīja, ka vainīgie šajā traģēdijā nepaliks nesodīti.

Ugunsgrēks izcēlās pirmdien migrācijas centrā Sjudadhuaresas pilsētā, kas atrodas Riograndes upes krastā pie robežas ar ASV uz dienvidiem no Teksasas štata Elpaso pilsētas.

Migranti, pēc visa spriežot, paši izraisīja ugunsgrēku, kad viņi tika informēti, ka viņus pārvietos uz citu vietu.

"Protestējot pret to, viņi novietoja matračus patversmes durvju priekšā un tos aizdedzināja," preses konferencē sacīja prezidents Obradors. Liesmas drīz kļuva nekontrolējamas.

Ugunsgrēkā gāja bojā 39 migranti, bet 27 tika ievainoti.

Varas iestādes bija spiestas pievērst uzmanību traģēdijas apstākļiem, kad nāca klajā novērošanas video, kurā bija redzams, kā apsargi pamet notikuma vietu, kamēr liesmas pārņem telpu ar tajā iesprostotiem migrantiem.

Sjudadhuaresā pulcējas migranti, kas vēlas iekļūt ASV. Pilsētas patversmes ir pilnas ar migrantiem, kas gaida iespēju šķērsot robežu vai pieprasījuši patvērumu ASV un gaida, kamēr viņu lietas tiks izskatītas.

Migrantu centrā pirmdienas vakarā bija 68 pieauguši vīrieši no Centrālās un Dienvidamerikas, liecina Meksikas imigrācijas dienesta dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu