VIDEO Kāpēc, apmaksājot Autoceļu uzturēšanas nodevu jeb vinjeti, var samaksāt divreiz? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijā Autoceļu uzturēšanas nodeva jeb vinjete ir maksa par galveno un reģionālo autoceļu izmantošanu ar kravas automašīnām. Tomēr tās iegādes sistēma nav tik ērta, kā tas ir, piemēram, OCTA gadījumā, jo, nopērkot vinjeti pirms iepriekšējās termiņa beigām, periodi pārklāsies un var sanākt pārmaksāt, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Raidījuma skatītājs Vladislavs vēstīja: "Jau iepriekš biju iegādājies kravas transportlīdzeklim vinjeti, bet, iegādājoties nākamo, kļūdījos, jo iepriekšējā vinjete vēl darbojās. Rezultātā jaunā vinjete pārklāja pirmās vinjetes darbības laiku par sešām dienām, bet sistēma to nepiefiksēja. Iegādājoties OCTA polisi, tā nenotiktu, ka abas apdrošināšanas polises darbotos vienlaicīgi, proti, otra sāktu darboties tikai tad, kad pirmajai beigtos termiņš. Kāpēc ir šāda autoceļu lietošanas nodevu nesakārtotība?"

Varētu teikt, ka transportlīdzekļa vadītājs pats vainīgs, taču kāpēc vinješu iegādes sistēma nevar šādas kļūdas fiksēt un izlabot, lai nebūtu jāmaksā dubultā?

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu