Smiltēns ES parlamentu priekšsēdētāju konferencē Prāgā spriedīs par Krievijas agresiju pret Ukrainu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) Eiropas Savienības (ES) parlamentu priekšsēdētāju konferencē spriedīs par Krievijas agresiju pret Ukrainu, informēja Saeimas Preses dienestā.

Smiltēns no šodienas līdz 25.aprīlim uzturēsies vizītē Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Konferences dalībnieki spriedīs par Krievijas agresiju pret Ukrainu un ES reakciju plašākā ģeopolitiskā kontekstā, pievēršoties jautājumiem par ES paplašināšanos, enerģētisko drošību un pēckara rekonstrukciju.

Tāpat konferencē plānots pārrunāt ES lomu demokrātiju globālajā sadarbībā, kā arī spriest par totalitāro režīmu ietekmi uz ES dalībvalstīm, tostarp pārrunājot cīņu pret dezinformāciju un piegādes ķēžu drošību.

Konferenci atklās Čehijas Senāta priekšsēdētājs Milošs Vistrčils un Čehijas Deputātu palātas priekšsēdētāja Markēta Pekarova-Adamova.

Prāgā Smiltēns tiksies arī ar pārējo Baltijas valstu un Polijas parlamenta spīkeriem. Tāpat vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājam plānota tikšanās ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku un Norvēģijas Karalistes parlamenta prezidentu Masudu Garahhani.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu