"Latvenergo" akcionāri lems par pērnā gada peļņas izlietošanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvenergo" baneris pie mākslinieka Ivara Mailīša veidotā  XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku interaktīvais mākslas objekta "Skaņu tilts" Bastejkalnā.
AS "Latvenergo" baneris pie mākslinieka Ivara Mailīša veidotā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku interaktīvais mākslas objekta "Skaņu tilts" Bastejkalnā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdien, 11.maijā, sasaukta kārtējā AS "Latvenergo" akcionāru sapulce, kurā lems par pērnā gada peļņas izlietošanu, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāru sapulcē tiks lemts arī par "Latvenergo" 2022.gada pārskata un "Latvenergo" konsolidētā 2022.gada pārskata apstiprināšanu.

Tāpat akcionāru sapulcē lems par "Latvenergo" 2023.gada pārskatu revidentu, un par uzņēmuma vidējā darbinieku skaita un finanšu rādītāju izvērtēšanu un iedalīšanu attiecīgā valsts kapitālsabiedrību grupā.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 1,842 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 72,9% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,6 reizes - līdz 183,874 miljoniem eiro.

Vienlaikus koncerna māteskompānijas apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet koncerna mātesuzņēmuma peļņa bija 209,362 miljoni eiro, kas ir pieaugums 2,6 reizes.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu