"Swedbank" atkārtoti palielina termiņdepozītu likmes (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Peeter Langovits

Reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu celt bāzes likmes, "Swedbank" atkārtoti palielinās termiņdepozītu likmes saviem klientiem, informēja "Swedbank" pārstāvji.

Iepriekš likmju palielināšanu "Swedbank" veica šī gada martā pēc iepriekšējā ECB lēmuma.

Lēmums palielināt likmes attiecas kā uz privātpersonu, tā juridiskajiem bankas klientiem. Ņemot vērā, ka ECB palielinājusi bāzes likmi par 0,25%, "Swedbank" piemērojusi likmes pieaugumu arī saviem termiņdepozītiem.

Sākot no 9.maija, "Swedbank" termiņdepozītu likmes eiro valūtā privātpersonām viena mēneša likme palielināta no 1% līdz 1,75%, sešu mēnešu likme no 1,5% līdz 2,25%, viena gada likme no 2% līdz 2,5%, bet divu gadu likme no 2,5% līdz 3%.

Juridiskajiem klientiem viena mēneša likme palielināta no 1% līdz 1,75%, trīs mēnešu likme no 1,2% līdz 2%, sešu mēnešu likme no 1,5% līdz 2,25%, bet viena gada likme no 2% līdz 2,5%.

"Swedbank" pārstāvji atzīmē, ka privātpersonu interese par termiņdepozītu pēdējos mēnešos strauji augusi - kopējā noguldītā summa termiņdepozītos marta beigās sasniedza 150 miljonus eiro (93% pieaugums no šī gada sākuma). Termiņdepozīta līgumu skaits palielinājies par apmēram 280 jauniem līgumiem nedēļā un pēdējā mēneša laikā saņemts jau teju 4 reizes vairāk pieteikumu termiņdepozīta uzsākšanai nekā pērnā gada decembrī.

Jau ziņots, ka kopš 27.aprīļa likme palielināta arī krājrīkā esošajiem uzkrājumiem. Iepriekšējo 0,7% vietā tā noteikta 1,5% gadā.

Kopš janvāra beigām, kad procentlikmes sāka piemērot arī par krājrīkā esošajiem līdzekļiem, ik nedēļu tiek noslēgti ap 700 jaunu līgumu. Jauno līgumu skaita pieaugums šī gada pirmajā ceturksnī pret pagājušā gada ceturto ceturksni ir pieaudzis par 66%. Kopumā krājrīka līgumu skaits sasniedzis 196 000.

Jau ziņots, ka ECB ceturtdien nolēma paaugstināt galveno bāzes procentlikmi par 0,25 procentpunktiem līdz 3,75%.

ECB padomes sēdē Frankfurtē arī nolemts palielināt noguldījumu iespējas uz nakti likmi līdz 3,25% un aizdevumu iespējas uz nakti likmi līdz 4%. Arī abas šīs likmes palielinātas par 0,25 procentpunktiem.

Jaunās likmes būs spēkā no 10.maija.

Procentlikmes ECB padome palielinājusi septīto sanāksmi pēc kārtas. Trīs iepriekšējās sanāksmēs tās tika palielinātas par 0,5 procentpunktiem.

Pēc sanāksmes publiskotajā paziņojumā padome norāda, ka "inflācijas perspektīva joprojām pārlieku ilgi saglabājas pārāk augsta".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu