Jauni atklājumi par senām slepkavībām

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pirmizrāde gaidāma aizraujošam jaunam raidījumam, kas maijā izzinās vēsturi caur unikālu noziedzības psiholoģijas un kriminālistikas antropoloģijas prizmu. “Seno slepkavību noslēpumi” ceļo atpakaļ laikā pie nozīmīgiem laikmetiem un kultūrām, lai pavisam svaigā veidā izklāstītu stāstus par bēdīgi slavenām un arī mazāk pazīstamām slepkavībām… un, iespējams, atrisinātu ar tām saistītus noslēpumus.

Foto: Publicitātes foto

Laika zobs lielāko daļu pierādījumu pārvērtis putekļos, tomēr – vai mūsdienu zināšanas un jaunākās metodes var tikt izmantotas, lai izprastu šo seno upuru pēdējās darbības un analizētu teorijas par viņu slepkavības motīviem? Vai cilvēka daba ir mainījusies? Pieredzējušais Luiziānas slepkavību izmeklētājs Rods Demerijs ir strādājis pie 250 slepkavību lietām un atrisinājis ikkatru no tām. Ģenētiķis, arheologs un tiesu medicīnas eksperts, profesors Turi Kings uzlauzis vienu no lielākajām ar kriminālistiku saistītajām DNS lietām – Ričarda III ekshumāciju un pārapbedīšanu.

Kopā ar vietējiem ekspertiem Rods un Turi no jauna analizēs dažas no pasaules mīklainākajām slepkavībām, atklājot pierādījumus un liekot lietā savu unikālo pieredzi. Atklājot dažādas mīklas un atrodot risinājumus, viņi atklās dažu ļoti atšķirīgu kultūru vēsturi un izvirzīs teorijas, kas tiks dramatiski un stilīgi rekonstruētas, piedāvājot ieskatu upura dzīvē un nonāvēšanas dramatiskajos notikumos.

Foto: Publicitātes foto

Komanda iepazīsies ar plašu noslēpumu klāstu, piemēram, ar Rozmarkijas cilvēku – skeletu, kas tika atklāts kādā nomaļā jūras alā Skotijā. Notikumos, kas datēti ar Picta laiku, komanda mēģinās atdarināt uzbrukuma raksturu un noteikt upura visdrīzāko slepkavu. Aizdomās turamo vidū – jūras laupītājs, pagāns un sāncensis.

Rods un Turi apmeklēs arī seno Itālijas pilsētu Veronu, tur izmeklējot 14. gadsimta valdnieka, karavadoņa Kangrandes I Della Skalas nāvi. Viņš pēkšņi nomira savas varas zenītā. Kurš varētu būt bijis ieguvējs no Kangrandes nāves? Un kurš stāvēja aiz viņa noslepkavošanas?

Foto: Publicitātes foto

Un, iespējams, viens no visu laiku slavenākajiem atklājumiem – Tolundas cilvēks. Šis 2000 gadu senas agrīnā dzelzs laikmeta slepkavības upuris tika atrasts Dānijas purvos pirms apmēram 70 gadiem. Tas ir tik labi saglabājies, ka šķiet, viņš vienkārši mierīgi guļ. Rods un Turi atklās, ka slepkavas identitāte varētu būt meklējama romiešu avotos, kas rakstīti gadsimtu pēc Tolundas cilvēka nāves.

Seno slepkavību noslēpumi” – pirmizrāde kanālā Viasat History no 4. maija. Ceturtdienās, pulksten 22.00!

Seko mums arī Facebook

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu