"Aldaris" atbalsta Aldara parka pārdēvēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: U.Bardins, Wikimedia commons

AS "Aldaris" atbalsta gavaspilsētā, pie uzņēmuma ražotnes esošā līdzšinējā Aldara parka pārdēvēšanu par Dauderu parku un tā mērķtiecīgu labiekārtošanu un attīstīšanu, informē AS "Aldaris" komunikācijas vadītājs Toms Kursītis.

"Pilnībā atbalstām Rīgas domes lēmumu pārdēvēt Aldara parku par Dauderu parku. Jaunais nosaukums godinās arī mūsu uzņēmuma dibinātāju Joahimu Dauderu," norādīja Kursītis.

Viņš informēja, ka kopā ar Sarkandaugavas attīstības biedrību un Rīgas Brīvostu šogad uzņēmums iesaistījās Sarkandaugavas pludmales sakopšanā un labiekārtošanā. "Esam gandarīti, ka arī Dauderu parks pirmo reizi kļūs par mērķtiecīgi veidotu un labiekārtotu publisku parku. Tas noteikti būs lielisks ieguvums Sarkandaugavas iedzīvotājiem," uzņēmuma vārdā pauda Kursītis.

Viņš informēja, ka viens no "Mežpils alus" iniciatīvas "Dari savu pilsētu labāku!" projektiem, kas saņēma finansējumu, ir Sarkandaugavā. Šovasar Sarkandaugavas vienīgais tunelis tiks apgleznots ar dabas un cilvēku radītām tēmām, kas iedzīvotājiem asociējas ar vārdu "sarkans", sākot no pipariem, tomātiem, zemenēm, pīlādžiem, magonēm, rozēm un amariļļiem un beidzot ar sarkankrūtīti, pandu, staltbriedi, Marsu un Latvijas karogu.

Apkaimes vienīgā tuneļa apgleznošana radīs ne tikai vēl vienu radoši sakārtotu vietu, bet arī izglītojoši informēs par pagaidām mazpazīstamo ielu mākslas žanru.

Lai gan iepriekš publiski izskanēja informācija, ka ka alusdarītava "Aldaris" vairs nav aktīva ražotne, Kusītis uzsvēra, ka šeit alus ražošana turpinās.

AS "Aldaris" teritorijā ir aktīva ražotne - mikrobrūzis. Tajā pērn tika saražots teju pusotrs miljons litru alus. Katru gadu šajā ražotnē top jauni produkti, kas priecē alus cienītājus, piemēram, šogad sadarbībā ar maizes ceptuvi "Lāči" tapa jauns produkts - "Mežpils Rudzu eils". Šis produkts tiek brūvēts AS "Aldaris" brūzī.

Kā ziņots, Rīgas dome atbalstīja Sarkandaugavā ierīkotā Aldara parka pārdēvēšanu par Dauderu parku.

Parka pārdēvēšanu iepriekš atbalstījusi Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pēc Latvijas Vēstures muzeja lūguma, lai dotu priekšroku vēsturiskajam vietvārdam.

Muzejs informē, ka viena no muzeja struktūrvienībām ir Dauderu nodaļa, kas izvietota 1897.gada uzceltajā alusdarītavas īpašnieka Ādolfa fon Bingnera savrupnamā.

Informācijā deputātiem norādīts, ka parka teritorija izveidojusies pagājušā gadsimta 60. līdz 80. gados, atdalot to no alusdarītavas "Aldaris" kompleksa un padarot to publisku līdz ar Rīgas 28.vidusskolas uzcelšanu Gaujienas ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu