"Compensa Life" peļņa pērn Baltijas valstīs sasniegusi 7,829 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Dzīvības apdrošināšanas kompānija "Compensa Life Vienna Insurance Group" ("Compensa Life") pagājušajā gadā Baltijā strādāja ar peļņu 7,829 miljonu eiro apmērā, kas ir par 11,5% vairāk nekā 2021. gadā, liecina kompānijas publiskotie dati.

"Peļņas pieaugumu galvenokārt noteica labs risku apdrošināšanas rezultāts un veiksmīga ilgtermiņa ieguldījumu stratēģija. Pozitīvas izmaiņas finanšu saistību vērtībā nesušas pat labākus rezultātus, nekā iepriekš tika prognozēts," norāda "Compensa Life" Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

Savukārt bruto prēmijās "Compensa Life" pagājušajā gadā Baltijā parakstījusi 120,818 miljonus eiro, kas ir par 17,8% vairāk nekā 2021.gadā, kad bruto prēmijās tika parakstīts 102,551 miljons eiro.

Gustsons norāda, ka pērn pieaugusi gandrīz visu apdrošināšanas produktu popularitāte, bet jo īpaši veiksmīgi klājies mūža pensijas apdrošināšanai, veselības apdrošināšanai un dzīvības apdrošināšanai ar uzkrājumu.

"Daļēji šādu tendenci veicinājusi arī pagājušā gada augstās inflācijas ietekme. Darba devēji, redzot, kā sadārdzinās, piemēram, medicīnas pakalpojumu cenas, iegādājās saviem darbiniekiem dārgākas veselības apdrošināšanas polises - šāda tendence bija vērojama ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā. Savukārt pieaugums dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu veidošanu skaidrojams ar to, ka daļai iedzīvotāju ar vidējiem un augstiem ienākumiem arī pēc straujā cenu kāpuma maksājumiem par enerģiju, degvielu un pārtiku aizvien palika pāri brīvi līdzekļi, kurus novirzīt nākotnes uzkrājumiem," skaido Gustsons.

Vienlaikus apdrošināšanas atlīdzībās pērn "Compensa Life" Baltijā izmaksājusi 81,98 miljonus eiro, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2021.gadā, kad atlīdzībās tika izmaksāti 92,928 miljoni eiro.

Kompānijā atzīmē, ka dzīvības apdrošināšanas uzkrājumi pagājušā gada beigās bija izveidoti vairāk nekā 310 miljonu eiro apmērā, un tie veidoja 64% no koncerna kopējām saistībām. Uzkrājums ir atzīts ar mērķi segt nākotnes apdrošināšanas kompensācijas, kas izriet no koncerna noslēgtajiem dzīvības apdrošināšanas līgumiem.

"Līdzīgi kā ekonomikā kopumā, arī apdrošināšanas nozarē turpmākās tendences prognozēt ir ļoti grūti. Gan Krievijas uzsāktais karš Ukrainā, gan Eiropas Centrālās bankas politika inflācijas ierobežošanai un starpbanku aizdevumu likmju celšana aizvien rada lielu nenoteiktību turpmākai tirgus attīstībai. Tāpat ietekme būs arī globālās ekonomikas atkopšanās procesiem un investoru gaidām par starptautiskā tirdzniecības klimata stabilizēšanos. Sagaidāms, ka dzīvības apdrošināšanas tirgus izaugsme nebūs tik liela kā pirms Covid-19 perioda," pauž Gustsons.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Compensa Life" peļņa Baltijas valstīs bija 7,021 miljons eiro.

"Compensa Life" vienīgā īpašniece ir "Vienna Insurance Group" (VIG), kas strādā 30 valstīs, tostarp visās trijās Baltijas valstīs. "Compensa Life" specializējas dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu veidošanu, privātās un mūža pensijas apdrošināšanā, uzkrājošajā apdrošināšanā bērniem, veselības apdrošināšanā un nelaimes gadījumu apdrošināšanā.

"Compensa Life" Latvijā pārstāv "Compensa Life" Latvijas filiāle, kas Latvijā darbojas kopš 1999.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu