Nevis konsultē, bet auditē vispirms! Uzņēmējs pastāsta par VID komunikācijas niansēm (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pēdējos gados medijos ir aktīvi paudis pozīciju, ka darbā ar uzņēmumiem vienmēr tiek ievērots “konsultē vispirms” princips. Tomēr realitātē viss nav tik skaisti, kā varētu šķist. Kā raidījumā “Nauda runā” atklāja būvniecības nozares uzņēmuma vadītājs Jānis (vārds mainīts), VID savā komunikācijā faktiski uzreiz draud ar auditu.

Jānis stāsta, ka nesen pats saskāries ar situāciju, kad no VID saņēmis vēstuli.

“Ja uzņēmumam ir daudz darbinieki, un tiek saņemta vēstule, kam ievadteksts ir “stundas likme būvniecībā ir tik, bet jums ir tik”. Manā uzņēmumā ir darbinieki, kuri nestrādā pilnu slodzi. Vēstulē teikts, ka būtu vēlams, lai šīs likmes paceltu. Ar to nav problēmu,” saka Jānis.

Viņš norāda, ka lielākā problēma ir tā, ka jau šīs pašas vēstules otrā daļā uzņēmumam tiek draudēts ar zināmām represijām.

“Pie reizes tiek atsūtīta tāda virsgrāmata par diviem gadiem. Principā tas uzreiz nozīmē auditu! Nepieciešams sūtīt banku izrakstus, un vēl daudz kas cits. Tas jādara obligāti, jo citādāk var uzskatīt, ka tu nesadarbojies ar VID. Te ir tāda kā “auditē vispirms pieeja”,” ironizē uzņēmējs.

Pilnu interviju ar uzņēmējiem un ēnu ekonomiku var skatīties šeit!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu