VIDEO Slepkavība Jēkabpilī: Stukāns preses konferencē skaidrojas par pārmetumiem nogalinātās sievietes juristei (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģenerālprokurors Juris Stukāns
Ģenerālprokurors Juris Stukāns Foto: Evija Trifanova/LETA

Ģenerālprokurors Juris Stukāns ceturtdien plkst.15 sasauca preses konferenci, lai skaidrotu savus izteikumus intervijā žurnālam "Ieva" par neseno sievietes slepkavību Jēkabpils novadā, informēja prokuratūra.

Preses konference notika prokuratūras ēkā Kalpaka bulvārī 6, Rīgā.

Stukāns preses konferencē pauda, ka savos izteikumos intervijā žurnālam “Ieva” viņš nesaskata kritiku advokātei, tā vietā viņš esot paudis aicinājumu advokātiem uz sadarbību. Viņš neattaisnojot prokuratūras vai konkrētu prokuroru darbību. "Kur jūs šeit redzat kritiku, kur šeit (žurnālā) ir kritika? Mans aicinājums ir uz sadarbību. Mēs esam, un tajā skaitā advokāti ir tiesu sistēmai piederīgas personas, un es aicināju advokātus uz sadarbību. Un, kā šeit ir norādīts, es neesmu atteicis nevienam advokātam, kurš pieteicies, nākt un stāstīt par to, vai kaut kas noticis, vai nenoticis," norādīja ģenerālprokurors.

Stukāns intervijā žurnālā "Ieva" kritizēja cietušās pusi, pārmetot, ka Jēkabpils novadā nogalinātās sievietes advokāte neesot gana aktīvi meklējusi sievietes aizsardzības iespējas.

Reaģējot uz šiem izteikumiem, Latvijas Zvērinātu advokātu padome nolēmusi vērsties Tieslietu padomē un aicināt veikt pārbaudi par ģenerālprokurora izteiktajiem pārmetumiem Jēkabpils novadā nogalinātās sievietes juristei. Izejot visas likumā noteiktās procedūras, teorētiski šāda sākta pārbaude var noslēgties ar ģenerālprokurora atlaišanu.

TVNET jau rakstīja, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nogalināta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika. Konkrētajā situācijā personai bija 19 kriminālprocesi, no kuriem 18 - par nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks ir uzdevis sākt dienesta pārbaudi, lai "pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli". Pārbaudi veic arī prokuratūra.

Rusiņu pēc slepkavības policijai nav līdz šim izdevies aizturēt, bet vienlaikus nav izslēgts, ka viņš izdarījis pašnāvību.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu