Skandināvijā sāk boikotēt pasaulē populāru saldumu ražotāju (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Skandināvijas uzņēmumi sākuši atteikties no amerikāņu kompānijas “Mondelez International” ražotās produkcijas, tas ir, no zīmoliem “Oreo”, “Alpen Gold”, “Milka” un “Toblerone”. Atteikuma iemesls ir uzņēmuma atteikšanās pamest Krievijas tirgu, vēsta “Meduza”, atsaucoties uz “Reuters”.

Boikotam pievienojušās aviokompānijas SAS un “Norwegian Air”, dzelzceļu grupa SJ, viesnīcu “Strawberry” tīkls, prāmju tīkls “Fjord Line”, Norvēģijas Futbola asociācija un citas organizācijas.

“Reuters” norāda, ka amerikāņu uzņēmumam ir spēcīga klātbūtne Norvēģijas un Zviedrijas tirgos, ko nodrošina vietējie šokolādes ražotāji “Freia” un “Marabou”. Kompānija paziņojusi, ka nav pārdevusi Krievijā ražotās preces Norvēģijā un piebilda, ka uzņēmums ievēro visas starptautiskās sankcijas, ko ieviesušas Rietumvalstis. Tāpat uzņēmums gatavs tikties ar Norvēģijas varasiestādēm, lai izskaidrotu savu pozīciju.

Skandināvijas kompānijas paziņojušas, ka pārtraukušas “Mondelez” produkciju pēc tam, kad Ukrainas nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra “Mondelez” nosaukusi par starptautisku kara sponsorētāju.

“Mondelez International” Krievijā darbojas no 1994. gada. Kopš 2013. gada Krievijas tirgū uzņēmumu pārstāv meitas uzņēmums “Mon’delis Rus”. Krievijā uzņēmumam ir trīs ražotnes – Vladimiras apgabalā un Veļikijnovgorodā, kur tiek ražota tāda produkcija kā “Barni”, šokolādes “Alpen Gold” un “Milka”, košļājamās gumijas “Dirol” un cita produkcija.

Pēc kara sākuma Ukrainā “Mondelez” paziņoja, ka pārtrauks reklāmas projektus un investīcijas Krievijā, taču darbību agresorvalstī turpinās.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu