Kahovkas HES uzspridzināšanai būs globālas sekas, brīdina ANO (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Apvienoto Nāciju Organizācija paziņojusi, ka Kahovkas HES ūdenskrātuves uzspridzināšanai būs liela ietekme uz globālo pārtikas drošību, kas izraisīs pārtikas cenu pieaugumu visā pasaulē, un vairākiem simtiem tūkstošu cilvēku būs jārēķinās ar dzeramā ūdens piegāžu problēmām, vēsta “Reuters”.

ANO priekšsēdētāja vietnieks humanitārajos jautājumos Martins Grifitss komentārā BBC uzsvēra, ka Kahovkas HES ūdenskrātuves uzspridzināšanai būs būtiska ietekme uz pārtikas drošību.

“Tā ir klēts – tā ir visa teritorija, kas piekļaujas Melnajai jūrai un Krimai. Tā ir ne tikai Ukrainas, bet arī visas pasaules klēts. Mums jau tā ir grūtības ar pārtikas drošības nodrošināšanu, un ir skaidrs, ka pārtikas produktu cenas noteikti pieaugs,” teica Grifitss.

Pēc viņa teiktā, lielas būs problēmas ar gaidāmās ražas novākšanu, kam būs liela ietekme uz labības eksportu globālā līmenī.

Grifitss piebilda, ka no Kahovkas ūdenskrātuves dzeramo ūdeni ieguva vairāk nekā 700 000 cilvēku. Bez tīra ūdens cilvēki vairāk un biežāk slimos, un vissliktākajā situācijā šobrīd ir nonākuši bērni.

Tāpat ANO pārstāvis piebilda, ka tāda mēroga civilās infrastruktūras objekta uzspridzināšana ir pretrunā ar cilvēktiesībām, tostarp Ženēvas konvenciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu