"Mēs nevaram atklāt konkrētus vārdus bez viņu piekrišanas," tā preses konferencē pēc paziņojuma par "airBaltic" obligāciju emisiju žurnālistiem atzina aviokompānijas finanšu direktors Vitolds Jakovļevs. Taču TVNET+ gan jums var atklāt dažus no tiem, kas ir tikuši pie "airBaltic" obligācijām. Skaidrojam arī to, vai pie tām būs iespēja tikt "parastajiem mirstīgajiem". 

Kā jau izskanējis, pieprasījums pēc aviokompānijas vērtspapīriem vairāk nekā divas reizes pārsniedza piedāvājumu, gala pasūtījumu vērtībai pārsniedzot 800 miljonus eiro. No emitētajām obligācijām kopumā 340 miljonu eiro apmērā Latvijas valsts iegādājusies 50 miljonu eiro vērtībā.

Taču Valsts kase nav vienīgais obligāciju pircējs no Latvijas.

Aviokompānijas paziņojumā tika norādīts, ka galīgais obligāciju piešķīrums tika veikts vairāk nekā 100 vadošajiem globālajiem institucionālajiem investoriem no vairāk nekā 20 valstīm un 3 dažādiem kontinentiem.

TVNET+ vērsās pie tiem, kas Latvijā atbilst "institucionālā investora" apzīmējumam, lai uzzinātu, vai vispār viņiem ir piedāvāta "airBaltic" obligāciju iegāde un vai šis piedāvājums izmantots. Atklājās interesanta aina.