Kahovkas HES katastrofa: Rīgas dome Ukrainai ziedos 300 000 eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Rīgas dome trešdien, 14. jūnijā, nolēma ziedot 300 000 eiro Ukrainai pēc okupantu izraisītās Kahovkas dambja katastrofas.

Līdzekļi tiks ziedoti no pašvaldības budžeta programmas Izdevumi neparedzētiem gadījumiem.

Fondam "Ziedot.lv" tiks pārskaitīti 200 000 eiro Ukrainas sabiedrības vispārējam atbalstam ar mērķi atbalstīt patvertņu atjaunošanu pirmsskolās un bumbu patvertņu ierīkošanu, kā arī skolu autobusu nodrošināšanu Ukrainas Černihivas apgabalā.

Savukārt biedrībai "Tev" tiks piešķirti 100 000 eiro Ukrainas sabiedrības vispārējam atbalstam ar mērķi atbalstīt Ukrainas Hersonas apgabalā esošajā Kahovkas hidroelektrostacijā notikušā sprādziena izraisītajos plūdos cietušos Ukrainas civiliedzīvotājus.

Kā iepriekš skaidroja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), Hersonas apgabals piedzīvo ekoloģisko un humāno katastrofu - ir applūdušas milzīgas teritorijas, arī kanalizācija, atkritumu poligoni. No applūdušajām teritorijām tiek evakuēti cilvēki, un ļoti svarīgs ir atbalsts arī reģioniem, uz kuriem viņus evakuēs - tāpēc Rīga piešķir palīdzību Čerņihivas apgabalam.

Ukrainai nepieciešami gan ūdens pumpji, gan autobusi cilvēku transportēšanai, arī ģeneratori un daudz kas cits. Vislabāk par nepieciešamo palīdzību zina paši ukraiņi, tāpēc lēmums pieņemts sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā, piebilst mērs.

Līdz šim Rīga ziedojusi Ukrainai elektrības ģeneratorus un siltuma pūtējus, "Rīgas satiksmes" autobusus, kā arī atbalstījuši karā ierauto Ukrainu finansiāli. Sadarbībā ar vēstniecību, turpināsim meklēt iespējas palīdzēt Ukrainas tautai līdz pat uzvarai, sola Staķis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu