LTV par kvalitatīvi nenodrošināto tiešraidi Latvijas izlases hokejistu sagaidīšanas pasākumā piemērojusi vairākus disciplinārsodus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas hokeja izlases svinīgais sagaidīšanas pasākums starptautiskajā lidostā "Rīga" pēc Pasaules čempionāta hokejā, kurā Latvijas hokeja izlase vēsturiskā sasniegumā ieguva bronzas medaļas.
Latvijas hokeja izlases svinīgais sagaidīšanas pasākums starptautiskajā lidostā "Rīga" pēc Pasaules čempionāta hokejā, kurā Latvijas hokeja izlase vēsturiskā sasniegumā ieguva bronzas medaļas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) par 29.maijā kvalitatīvi nenodrošināto tiešraidi no Latvijas hokeja valstsvienības sagaidīšanas pie Brīvības pieminekļa pēc bronzas medaļas izcīnīšanas Pasaules čempionātā hokejā darbiniekiem piemērojusi četrus disciplinārsodus, aģentūrai LETA pauda LTV.

Konkrēti vārdi un uzvārdi netiks izpausti, lai nepārkāptu Vispārīgās datu aizsardzības regulas noteikumus par fizisko personu datu aizsardzību, norāda LTV.

Taujāti par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) aicinājumu izstrādāt skaidru iekšējo kārtību rīcībai ārkārtas un steidzamās situācijās, LTV pārstāvji norādīja, ka LTV patlaban pilnveido satura ražošanas instrukciju, integrējot tajā precizētu rīcības plānu gadījumiem, kad projektu īstenošana ārkārtas apstākļos ir steidzama.

Lielākoties pilnveidojumi attieksies uz darbu saskaņošanu un koordinēšanu ierobežota laika un resursu apstākļos.

TVNET jau vēstīja, ka, izvērtējot LTV sniegtos skaidrojumus par 29.maijā kvalitatīvi nenodrošināto tiešraidi, SEPLP secinājusi, ka LTV nepieciešams izstrādāt skaidru iekšējo kārtību rīcībai ārkārtas un steidzamās situācijās.

Kā norādīja SEPLP, pēc incidenta padome uzdeva LTV valdei sniegt rakstisku skaidrojumu par notikušo un pēc tā saņemšanas tikās ar LTV valdi un atbildīgajiem darbiniekiem klātienē, lai uzdotu papildu jautājumus par tiešraides nenodrošināšanas iemesliem. Tikšanās laikā tika secināts, ka LTV esošā iekšējā kārtība tiešraižu nodrošināšanai ārkārtējās situācijās ir nepietiekami detalizēta, tāpēc to nepieciešams pilnveidot.

TVNET jau ziņoja, ka 29.maijā bija traucēta LTV tiešraide no Latvijas hokeja izlases sagaidīšanas no Pasaules čempionāta hokejā, un netika saņemts signāls no Brīvības pieminekļa.

LTV aģentūra LETA noskaidroja, ka tiešraide bija traucēta lielā interneta noslogojuma dēļ.

Vienlaikus LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede aģentūrai LETA komentēja, ka LTV pārvietojamās televīzijas stacijas izmantošana tiešraides nodrošināšanai no Brīvības pieminekļa nebija iespējama, jo pasākuma tehniskais scenārijs tapa zināms tikai svētdien, 28.maijā, pusdienlaikā un līdz pirmdienas, 29.maija, tiešraidei tehniski nebija pagūstams saskaņot pārvietojamās televīzijas stacijas kompleksa - viena 19 metru gara furgona un otra 12 metrus gara palīgfurgona - izvietošanu 100-150 metru attālumā no Brīvības pieminekļa atbilstoši tehniskajām prasībām, kā arī nodrošināt nepieciešamo komunikācijas iekārtu, elektrības, stabila tīkla interneta pieslēguma ierīkošanu un pārvietojamās televīzijas stacijas apsardzi, kas uzstādīšanās posmā un visa pasākuma laikā būtu nepieciešama, lai garantētu tehnikas drošību cilvēku pūlī.

LTV valdes priekšsēdētājs norādīja, ka nenoteiktības apstākļos, kad tikai pusnaktī kļuva zināms par valstī izsludināto brīvdienu un līdz ar to iespējamo apmeklētāju skaita pieaugumu norises vietā, LTV mērķis joprojām bija nodrošināt maksimālu mobilitāti - būt klāt un ar mobilo tīklu ierīcēm atspoguļot sabiedrībai visus būtiskos notikumus.

Pēc viņa sacītā, LTV komanda rēķinājās ar iespējamu signāla aizkavēšanos, bet ne ar pilnīgu mobilo sakaru neesamību stundas garumā, kā rezultātā nebija iespējama ne komandas saziņa, ne signāla pārraidīšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu