Lietuva anulējusi uzturēšanās atļauju Krievijas "žurnālistam" Vladimiram Vodo

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valda Kalnina

Lietuvas Migrācijas departaments ir anulējis uzturēšanās atļauju Krievijas pilsonim Vladimiram Vodo pēc tam, kad Valsts drošības departaments viņu atzina par apdraudējumu nacionālajai drošībai, aģentūrai BNS ceturtdien apstiprināja Migrācijas departamenta pārstāvis Roks Pukinsks.

Arī Valsts drošības departamentā apstiprināja savu negatīvo vērtējumu par Vodo.

"Valsts drošības departaments iesniedza Migrācijas departamentam novērtējumu, kurā norādīts, ka saskaņā ar pieejamo informāciju un ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju, Krievijas pilsoņa Vladimira Vodo uzturēšanās Lietuvā rada draudus valsts drošībai," informēja departamentā.

Vodo, kurš sevi dēvē par žurnālistu, ir nelojāls pret Lietuvu, sociālajos plašsaziņas līdzekļos izplata Krievijas informācijas politikai atbilstošu propagandu un ir sazinājies ar Krievijas un Baltkrievijas izlūkdienestu pārstāvjiem.

Lietuvas Migrācijas departaments kopš šā gada sākuma ir atcēlis kopumā 125 uzturēšanās atļaujas Lietuvā, tostarp 97 atļaujas, kas izsniegtas Krievijas pilsoņiem. BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka lielākajai daļai no šiem Krievijas pilsoņiem uzturēšanās atļaujas tika anulētas pēc tam, kad Valsts drošības departaments secināja, ka persona rada apdraudējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu