ES pasludina 15.jūliju par klimata krīzes upuru piemiņas dienu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienība (ES) ceturtdien pasludināja 15.jūliju par globālās klimata krīzes upuru piemiņas dienu. Šajā datumā tiks pieminēti klimata krīzes upuri gan Eiropā, gan citur, paziņoja Eiropas Komisija (EK) Briselē.

Jaunā piemiņas diena pasludināta arī tāpēc, "lai rosinātu apziņu par konkrētiem soļiem, kurus cilvēki var spert savā līmenī, lai palīdzētu novērst katastrofas un būtu labāk sagatavoti un reaģētu uz klimata katastrofām", teikts EK paziņojumā.

2021.gada 15.jūlijā plūdos Vācijā un Beļģijā gāja bojā vairāk nekā 200 cilvēku, bet vēl simtiem cilvēku zaudēja savus mājokļus.

Jaunā piemiņas diena ir padarīta saistoša ar deklarāciju, kuru parakstīja Eiropas Parlamenta un ES dalībvalstu pārstāvji.

EK viceprezidents Franss Timmermanss parakstīšanas ceremonijā paziņoja, ka šī piemiņas diena veltīta ne tikai jau esošajiem upuriem, bet arī nākotnes upuriem.

Lai atzīmētu pirmo "ES dienu globālās klimata krīzes upuru piemiņai" šajā sestdienā, Timmermanss apmeklēs 2021.gada plūdu skartās vietas Beļģijā, Nīderlandē un Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu