Bez rezultāta noslēdzies metu konkurss par Aspazijas pieminekļa izveidi Rīgā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bez rezultāta noslēdzies metu konkurss par Teātra laukuma atjaunošanu un Aspazijas pieminekļa izveidi Rīgā, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pirmā vieta netika piešķirta, bet otrā un trešā vieta - anulēta. Metu konkurss noslēdzies ar veicināšanas balvas pasniegšanu.

Pilsētas attīstības departamenta rīkotajā metu konkursā kopumā tika pieteikti septiņi meti. Starp piedāvājumiem bija gan Aspazijas pašas, gan viņas radīto literāro tēlu figurālie atveidojumi, gan abstrakti vides objekti, kā arī piedāvājumi dzejnieces piemiņu iemūžināt visa laukuma formā.

Izskatot pieteikumus, žūrijas komisija vērtēja Teātra laukuma plānojuma un pieminekļa rakstura vienotību, priekšlikumu arhitektoniski telpisko, ainavisko un pilsētbūvniecisko kvalitāti, māksliniecisko vērtību, atbilstību vides mērogam un citus būtiskus aspektus.

Rezultātā žūrijas komisija nolēma pirmo vietu metu konkursā nepiešķirt, jo neviens no iesniegtajiem piedāvājumiem netika atzīts par īstenojamu bez būtiskām izmaiņām piedāvātajās koncepcijās.

Gala rezultātā žūrija izvēlējās otrās un trešās vietas ieguvējus, kā arī piešķīra veicināšanas balvu.

Atverot aploksnes, kurās iesniegta informācija par metu autoriem un to kvalifikāciju apliecinošiem dokumentiem, konstatēts, ka otrās vietas ieguvējs nav iesniedzis nevienu no nepieciešamajiem dokumentiem, bet trešās vietas darba autori nav pievienojuši atsevišķus dokumentus. Līdz ar to otrā un trešā vieta konkursā tiek anulēta, un tām paredzētās godalgas netiks izmaksātas.

Konkursa rezultāti nozīmē, ka neviens no metu konkursā iesniegtajiem darbiem Teātra laukumā netiks īstenots. Šobrīd tiek apsvērta iespēja nākotnē rīkot atkārtotu konkursu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu