"Doždj" pēdējoreiz no Rīgas studijas raidīs 3.augustā; Dzjadko pametīs Latviju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evgenia Novozhenina

Krievijas neatkarīgais telekanāls "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") pēdējo reizi ēterā no studijas Rīgā izies 3.augustā, žurnālistiem Aleksandra Pļuščova raidījumā "The Breakfast Show" trešdien sacīja "Doždj" galvenais redaktors Tihons Dzjadko.

Viņš sacīja, ka satura radīšana "Doždj" jau ilgstoši tiek veidota vienlaicīgi gan no studijas Amsterdamā, gan Rīgā, taču augusta sākumā gaidāma pēdējā pārraide no Latvijas.

Pats Dzjadko Latviju plāno pamest pēc piecām dienām.

TVNET jau vēstīja, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pērn 6.decembrī anulēja SIA "TV Rain" ("Doždj") Latvijā izsniegto apraides atļaujas. Medijs šo lēmumu apstrīdēja Administratīvā rajona tiesā, kas 4.jūlijā pieteikumu noraidīja. "Doždj" sola pārsūdzēs šo medijam nelabvēlīgo spriedumu.

"Mēs apstrīdēsim šo lēmumu visās instancēs - tostarp Eiropas Cilvēktiesību tiesā, ja tas būs nepieciešams," paziņojumā uzsver medijs.

Jaunu apraides atļauju 10.janvārī kanālam piešķīra Nīderlande. "Doždj" paziņoja, ka necentīsies atgūt Latvijas licenci, jo nav zināms, uz cik ilgu laiku izstiepsies tiesas process. Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu raidīšanu kabeļtelevīzijā, saņemta Nīderlandes licence.

NEPLP lēmums par apraides licences anulēšanu esot pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Jau ziņots, ka "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca 2022.gada marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.

"Doždj" 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu