Bijušais deputāts nonācis asā konfliktā ar kaimiņiem par valodas jautājumiem, sākts administratīvais process (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Reinis Znotiņš.
Reinis Znotiņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Policijā ir sākts administratīvais process pēc bijušā Saeimas deputāta, partijas "Konservatīvie" biedra Reiņa Znotiņa konflikta ar kaimiņiem, kas, pēc deputāta publiski paustā, esot izcēlies par sarunvalodas izvēli.

Deputāts publiski apgalvojis, ka krievu izcelsmes kaimiņi viņu žņauguši, jo uzstājis, ka jārunā latviski, bet policija norādījusi uz viņa vainu.

Sociālajos tīklos ievērību izpelnījies Znotiņa ieraksts par to, ka 30.jūlijā viņš uzstājis, ka Latvijā jārunā latviski, bet krievu izcelsmes kaimiņi sākuši viņu žņaugt kāpņutelpā.

Znotiņš pauž sašutumu, ka atbraukušie policisti apgalvojuši, ka vainīgs ir viņš, jo izprovocējis krievus.

Znotiņš plašāku komentāru par savu ierakstu nesniedza, vien norādīja, ka minēto risināšot tiesas ceļā.

Valsts policija (VP) sociālajos tīklos norādījusi, ka, pārbaudot informāciju par izsaukumu, faktiskie apstākļi bijuši ne gluži tādi, kā publiski norādīts.

30.jūlijā ap plkst.22 VP saņemts izsaukums par kaimiņu savstarpēju konfliktu, kura laikā pārkāptas vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēta sabiedriskā kārtība.

Par faktu policijā sākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 500 eiro.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu