Znotiņš publiski atvainojies un izstājies no "Konservatīvajiem" (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Saeimas deputāts Reinis Znotiņš
Bijušais Saeimas deputāts Reinis Znotiņš Foto: Zane Bitere / LETA

Bijušais Saeimas deputāts Reinis Znotiņš izstājies no partijas "Konservatīvie" pēc tam, kad tika plaši apspriesta viņa rupjā uzvedība konfliktā ar kaimiņiem, informēja "Konservatīvo" līderis Gatis Eglītis.

"Konservatīvo" tvitera kontā norādīts, ka Znotiņš esot uzņēmies atbildību par savu neētisko rīcību, līdz ar to viņš vairs nav partijas biedrs. "Sagaidām līdzīgu rīcību arī no citu partiju biedriem, kuri pārkāpuši ētiskas uzvedības normas," teikts partijas ierakstā sociālajos tīklos.

Vaicāts par partijas vērtējumu tam, ka Znotiņš veicinājis konfliktu un ka bijušais parlamentārietis ar savu sākotnējo tvītu maldinājis par svarīgiem faktiem, Eglītis lakoniski norādīja, ka "Konservatīvie" to redz kā bijušā deputāta paša atbildību par savu rīcību un ka Znotiņš ir uzņēmies atbildību, izstājoties no partijas.

Kā ziņots, Znotiņš konfliktā ar kaimiņiem bijis agresīvs un rupji lamājies, kā arī lielījies ar savu bijušo amatu, liecina video, kas parādījies interneta sociālajos tīklos pēc tam, kad Znotiņš publiski vainoja kaimiņus nepareizā sarunvalodas izvēlē.

Minētajā video, kurā gan atsevišķi fragmenti varētu būt izgriezti, redzams un dzirdams, ka Znotiņš liek kaimiņam viņā klausīties, jo viņš esot ilgu laiku vadījis šo valsti. Bijušais deputāts arī pārmet kaimiņam nepietiekamu ieguldījumu, lai palīdzētu Latvijas tautai.

Video redzams un dzirdams, ka kaimiņš ar Znotiņu sarunājas latviski un aicina viņu doties mājās, norādot, ka ir gatavs parunāties tad, kad Znotiņš būs izgulējis dzērumu. Vēlāk video redzams, ka atbrauc policija, kura aicina Znotiņu doties izgulēt reibumu, bet viņš policistiem draud piezvanīt iekšlietu ministram Mārim Kučinskim (AS).

Znotiņš svētdien sociālajos tīklos rakstīja, ka 30.jūlijā viņš uzstājis, ka Latvijā jārunā latviski, bet krievu izcelsmes kaimiņi sākuši viņu žņaugt kāpņutelpā. Bijušais deputāts pauda sašutumu, ka atbraukušie policisti apgalvojuši, ka vainīgs ir viņš, jo izprovocējis krievus.

Aģentūrai LETA Znotiņš otrdien plašāku komentāru par savu ierakstu nesniedza, vien norādīja, ka minēto risināšot tiesas ceļā. Savukārt trešdienas vakarā pēc video parādīšanās Znotiņš uz aģentūras LETA zvaniem neatbildēja.

Nedaudz vēlāk Znotiņš tviterī ierakstīja, ka vēlas atvainoties tiem, kurus aizskāra viņa uzvedība, "arī tiem, kuri tiek pieminēti, kam ar konfliktu nav saistības".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu