1.augustā Igaunijas klimata ministrs Kristens Mihals deva rīkojumu valsts aviokompānijas "Nordica" valdei veikt īpašu auditu un noskaidrot, kur ir problēmu cēloņi: uzņēmums gada pirmo pusgadu noslēdza ar 7,2 miljonu eiro zaudējumiem. "Nordica" ir jau otrā valsts aviosabiedrība, kurai bizness nav izdevies. "Rus.Postimees" izpētīja, kā visi Igaunijas amatpersonu mēģinājumi izaudzēt spēcīgus spārnus Igaunijai ir cietuši neveiksmi.

"Rus.Postimees" ziņoja, ka "Nordic Aviation Group" (kas darbojas ar zīmolu "Nordica") ir uzsākusi reorganizācijas procesu. "Nordic Aviation Group" valdes priekšsēdētājs Deivids O'Broks atzina, ka viens no sarežģītās situācijas iemesliem, neskaitot degvielas un citu resursu cenu kāpumu, bija pārāk optimistiska uzņēmējdarbības paplašināšanas stratēģija.

Aplūkojot Igaunijas aviokompāniju 30 gadu ilgo vēsturi, rodas sajūta, ka to vadītāji visu šo laiku ir kāpuši uz viena un tā paša grābekļa. Visās neveiksmēs nevar vainot to, ka Igaunija ir Eiropas tālākais nostūris. "airBaltic" un "Finnair" kaut kā tiek galā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X