Lielbritānija vērš jaunas sankcijas pret uzņēmumiem, kas atbalsta okupantu armiju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jonas Petrovas/Shutterstock

Lielbritānija otrdien noteikusi sankcijas 25 uzņēmumiem un privātpersonām, kas piegādā militāro aprīkojumu okupantu armijai.

Sankciju mērķis ir ierobežot Krievijas piekļuvi ārvalstu militārajam aprīkojumam.

Sankcijas piemērotas personām un uzņēmumiem Turcijā, Dubaijā, Slovākijā un Šveicē, paziņoja Ārlietu ministrija, norādot, ka šie cilvēki un kompānijas atbalsta Krievijas nelikumīgo karu Ukrainā. "Melnajā sarakstā" iekļauti arī trīs Krievijas uzņēmumi, kas darbojas elektronikas nozarē.

Sankcijas ir noteiktas arī Irānas iedzīvotājiem, kas iesaistīti bezpilota lidaparātu ražošanā Islāma Revolucionārajai gvardei (IRGC), un Baltkrievijas aizsardzības organizācijām, kas saistītas ar militāro tehnoloģiju ražošanu Baltkrievijas režīmam.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs norādīja, ka šīs sankcijas vēl vairāk samazinās Krievijas arsenālu un ierobežos piegādes ķēžu tīklu, kas atbalsta Krievijas aizsardzības rūpniecību, kura šobrīd cīnās ar grūtībām.

"Tiem, kas uztur Krievijas militāro mašīnu, vairs nav kur paslēpties," viņš piebilda.

Šīs sankcijas ir daļa no plašāka sankciju kopuma, kas vērsts pret tiem, kurus Londona uzskata par "kritiski svarīgiem Putina kara mašīnas apgādē un finansēšanā".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu