VIDEO "Bail par suņu un kaķu likteni!" Cilvēki Latvijā aizvien biežāk varētu sastapties ar lāčiem (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Latvijas Televīzijas

Lāču pētnieks Jānis Ozoliņš ziņo, ka lāču populācija pieaug un turpmāk Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk varētu ar vērienīgajiem dzīvniekiem sastapties, eksperts vēstīja Latvijas Televīzijā.

Vidzemē, Brenguļu pagasta ciematā "Pūpoli", vietējie iedzīvotāji ir satraukti, norādot, ka lāču pēdas ir novērotas pat piemājas dārziņos. Iedzīvotāji ziņo, ka iepriekš pret brīdinājumiem, ka lāču skaits apkārtnē varētu pieaugt izturējušies skeptiski, tomēr šobrīd lielo ķepaini viņi novēro aizvien biežāk.

"Lāči jau ir pārāk tuvu "Pūpoliem", lai droši ietu sēņot!" vēstīja "Pūpolu" iedzīvotāja Zane. Sieviete raizējas arī par apdraudējumu mājdzīvniekiem, norādot, ka lāči nāk aizvien tuvāk māju teritorijai un nav prognozējams kā suņi vai kaķi, ar ķepaini satiekoties, reaģēs.

Vietējais mednieks Jānis Fūrmanis gan norāda, ka lāči vēl māju pagalmos neienāk, bet uzturas meža masīva malā, kur arī dzīvo un pārvietojas.

Ozoliņš prognozē, ka lāči Latvijā "ir uz palikšanu", un cilvēkiem jākļūst piesardzīgākiem, apzinoties, ka dzīvnieki spēku samērā ir pārāki par cilvēkiem.

Vairāk skaties video!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu