Krievija izraidījusi "Politico" žurnālisti

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: T. Schneider/Shutterstock

Krievijas valdība izraidījusi no valsts izdevuma "Politico" žurnālisti Evu Hartogu, trešdien paziņojis "Politico".

"Politico" norādīja, ka šī ir pirmā zināmā reize, kad ārzemju žurnālists izraidīts no Krievijas kopš Ukrainas kara dēļ saasinājušās Maskavas attiecības ar Rietumiem.

Laikraksta "Wall Street Journal" žurnālists Evans Gerškovičs, kurš ir ASV pilsonis, martā tika aizturēts Jekaterinburgā un aprīļa sākumā oficiāli apsūdzēts spiegošanā. Gerškovičs ir pirmais ASV izdevuma žurnālists, kas aizturēts Krievijā par spiegošanu kopš Aukstā kara.

Strādājot "Wall Street Journal" Maskavas birojā, Gerškovičs rakstīja par Krieviju un Ukrainu. Laikraksts noliedzis Gerškovičam izvirzītās apsūdzības, un ASV Valsts departaments paziņojis, ka žurnālists ir nepamatoti aizturēts.

Hartoga, kura ir Nīderlandes pilsone, pēdējos desmit gadus strādājusi Krievijā. Pagājušajā nedēļā viņai tika paziņots, ka viņas vīza netiks pagarināta un viņai sešu dienu laikā ir jāpamet Krievija.

"Politico" pauda vilšanos par šādu Krievijas lēmumu, bet izteica apņēmību turpināt atspoguļot karu Ukrainā un rakstīt par Krievijas valdības pieņemtajiem lēmumiem. "Politico" arī pauda cerību, ka Hartoga drīzumā varēs atgriezties Krievijā.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova februārī paziņoja, ka labvēlībai, kas Krievijā tika izrādīta ārvalstu medijiem, ir pienācis gals.

Mediju aplēses liecina, ka kopš kara sākuma Krieviju ir pametuši aptuveni 1000 krievu žurnālistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu