VIDEO "Rīgas meži": Briežu dārza izveide Ogres pievārtē bija kļūda (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brieži
Brieži Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Uzņēmuma "Rīgas meži" valdes loceklis Jānis Ģērmanis atzinis, ka briežu dārza izveide 2008.gadā Ogres pievārtē bijusi kļūda

Viņaprāt, tolaik, iespējams, tas ir bijis modes jautājums un tāda kā "zīmēšanās" un viņš nevar pateikt, kādi bija motīvi briežu dārza izveidei.

Savukārt pašlaik situācija un attieksme pret dzīvniekiem un briežu dārziem ir mainījusies, taču uzņēmumam šī problēma jāatrisina.

Sākotnēji briežu dārzā tika izvietoti 20 staltbrieži, taču pašlaik to skaits ir dubultojies, neraugoties uz to, ka aptuveni 20 dzīvnieki jau iepriekš tika pārvietoti uz citu teritoriju.

Deputāti komitejas sēdē vēlējās pārliecināties, ka uzņēmums meklē risinājumus briežu pārvietošanai, nevis nogalināšanai.

Ģērmanis apliecināja, ka tika rīkotas vairākas izsoles briežu pārvietošanai, kurās nav pieteicies neviens pretendents. Līdz ar to jāmeklē citi risinājumi.

Uzņēmums arī nevar turpināt turēt šos dzīvniekus, jo tie turpina vairoties un teritorija augošā ganāmpulka uzturēšanai kļūst pa mazu.

Gan iepriekš, gan arī komitejas sēdē tika apliecināts, ka staltbriežu populācijas selekcija un ganāmpulka uzturēšana neatbilst "Rīgas mežu" darbības mērķiem un nav uzņēmuma funkcija.

Tādēļ "Rīgas meži" turpina meklēt risinājumus un uzklausīt speciālistu viedokļus par staltbriežu ganāmpulka nākotni.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks.

2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 2,14 miljonus eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu