Ukraiņu robežsargi un izlūkdienesti fiksējuši "Vagner" kaujinieku izbraukšanu no Baltkrievijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Belarus' Defense Ministry via AP

Ukraiņu robežsargi un izlūkdienesti fiksējuši algotņu bandas "Vagner" kaujinieku aizplūšanu no Baltkrievijas, ceturtdien pavēstījis Ukrainas robežsardzes pārstāvis Andrijs Demčenko.

Viņš norādījis, ka pēdējā laikā vērojama zināma "Vagner" kaujinieku aizplūšana no Baltkrievijas, prognozējot, ka pēc bandas vadoņa Jevgēņija Prigožina bojāejas tā varētu pastiprināties.

"Mēs fiksējam, ka "Vagner" pārstāvju skaits Baltkrievijas Republikā pēdējā laikā samazinājies, un tāda situācija bija vēl līdz vakardienai. Tāpēc, kā arī agrāk, viņi nerada nozīmīgu apdraudējumu mūsu valsti," izteicies Demčenko, atzīstot, ka pēc Prigožina nāves viņa savervēto algotņu turpmāka uzturēšanās Baltkrievija vispār var izrādīties problemātiska.

Tikmēr Baltkrievijas aktīvistu grupa "Belaruski Hajun", kas izseko karaspēka pārvietošanos Baltkrievijā, iepriekš ceturtdien paziņoja, ka pašlaik nav novērojami "Vagner" kaujinieku mēģinājumi atstāt Baltkrieviju.

Tomēr trešdienas vakarā, kad izplatījās ziņas par Prigožina bojāeju lidmašīnas katastrofā, "Belaruski Hajun" ziņoja, ka dažās vagneriešu nometnēs sākta autokolonnu veidošana izbraukšanai uz Krieviju.

Kolonnas devušās Krievijas robežas virzienā, bet Baltkrievijas specdienesti mēģinājuši nepieļaut algotņu autotehnikas izbraukšanu.

Ceļas ciematā, kur izvietoti "Vagner" kaujinieki, notiek viņu nometnes nojaukšana, liecina uzņēmuma "Planet Labs" satelītu uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu