Ukrainas aizsardzības ministrs: Prigožina gadījums apliecina, ka mums ir darīšana ar bandītiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: Reuters/ScanPix

Militārā grupējuma „Vagner” vadītāja Jevhena Prigožina nāve ir novājinājusi Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu. To intervijā Vācijas izdevumam „Die Welt” paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs. Pēc viņa teiktā, Kremlis kārtējo reizi ir parādījis, ka rīkojas kā bandīti un noziedznieki.

„Prigožina nāve novājināja Putinu. Tā parādīja pasaulei: ja Putins ar kādu vienojas un šo vienošanos lauž, tas nozīmē, ka viņam vairs nevar uzticēties,” sacījis Rezņikovs.

Pēc ministra domām, grupējums „Vagner” vairs nepastāv, un tā vadoņa dīvainā nāve ir zīme cilvēkiem Krievijas Federācijas iekšienē. Jo īpaši tas parādīja, ka nav jēgas sēsties ar Putinu pie sarunu galda un apspriest jebkādus jautājumus.

„Tā ir tikai bandītu uzvedība, un Kremlis rīkojas kā bandīti, kā noziedznieki. Patiesībā vairs nav Vāgnera grupas, kuru vēl pirms gada varēja uzskatīt par nopietnu spēku. Viņi ir salauzti,” sacīja aizsardzības ministrs.

Jau ziņots, ka 23. augustā netālu no Krievijas pilsētas Tveras avarēja lidmašīna ar Jevgeņiju Prigožinu. Dienu pēc avārijas Krievijas diktators Vladimirs Putins komentēja šo notikumu. Viņš sniedza tikai formālus komentārus, jo īpaši izteica līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un pat izteica komplimentus Prigožinam, nosaucot viņu par „talantīgu uzņēmēju”.

ASV izlūkdienesti ir apstiprinājuši, ka Krievijas privātā militārā uzņēmuma „Vagner” vadītājs Jevgeņijs Prigožins ir gājis bojā lidmašīnas katastrofā. Lidmašīnā varētu būt bijusi bumba.

Kā norāda ISW analītiķi, privātais militārais uzņēmums „Vagner” vairs nepastāvēs kā gandrīz neatkarīga struktūra pēc tā vadītāja Jevgeņija Prigožina, dibinātāja Dmitrija Utkina un loģistikas un drošības vadītāja Valērija Čekalova gandrīz drošas slepkavības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu