Šveicē alpīnisti vairāk nekā 2 kilometru augstumā nozog ziedojumu kasti (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: viaferrata-leukerbad.ch/Facebook

Šveicē alpīnisti uzkāpuši vairāk nekā 2 kilometru augstumā, šķērsojuši aizas pa šaurām tērauda trosēm un aplaupījuši ziedojumu kastīti. Kāpšanas maršruts, kuru pārvarēja zagļi-alpīnisti, ir viens no grūtākajiem maršrutiem valstī Gemmi pārejā, vēsta BBC.

Ziedojumu kastīte atrodas 2350 metru augstumā un pieder vietējam kāpšanas klubam, kas uztur maršrutu šajā pārejā. Kādu dienu tā atrasta salauzta un iztukšota.

Pēc kalnu gida un kluba biedra Ričarda Verleina teiktā, kastītē, iespējams, atradās 400-500 Šveices franki (420-520 eiro).

„Šis maršruts ir klasificēts kā grūts un ietver kāpšanu, kā arī rāpšanos pa kāpnēm, kas pieskrūvētas pie vertikālas klints, un aizu šķērsošanu pa šaurām tērauda trosēm. Ziedojumu kastīte bija pieejama tikai pieredzējušākajiem alpīnistiem,” stāsta vietējā alpīnistu kluba pārstāvji. Zagļiem, visticamāk, bija arī instrumenti, lai uzlauztu ziedojumu kastīti.

Tiek atzīmēts, ka labvēlīgos laikapstākļos daudzi alpīnisti uzkāpj virsotnē, tāpēc ir gandrīz neiespējami noteikt, kurš nozadzis naudu.

Iepriekš Aizkarpatos kāds zaglis, kurš mēģināja aplaupīt baznīcu, pēc sarunas ar priesteri padevās policijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu